Άφησε να καταστρέψουν τσάντα 16.000 γιατί δεν ήθελε να πληρώσει άλλα… 43 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-04, 21:31:01
Άφησε να καταστρέψουν τσάντα 16.000 γιατί δεν ήθελε να πληρώσει άλλα… 43 ευρώ

Ακριβώς 26.313 δολάρια Αυστραλίας (16.183 ευρώ) πλήρωσε μια Αυστραλή για να έρθει από το Παρίσι μια τσάντα Yves Saint Laurent στην πόρτα της κάπου στη Δυτική Αυστραλία.

Μόνο που οι τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν την τσάντα και την κατέστρεψαν τελικά, καθώς η γυναίκα τσιγκουνεύτηκε να πληρώσει άλλα... 70 δολάρια Αυστραλίας (43 ευρώ) για να βγάλει άδεια για την εισαγωγή της!

Όπως μας λέει η εφημερίδα «Sydney Morning Herald, η πανάκριβη τσάντα ήταν φτιαγμένη από δέρμα κροκοδείλου. Κι έτσι δεσμεύτηκε από τις τελωνειακές Αρχές του Περθ όπως ορίζει ο νόμος, για να ελεγχθεί αν αποτελεί αντικείμενο παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.

Προϊόντα που παράγονται από αλιγάτορα επιτρέπεται να μπουν στην Αυστραλία, όπως ορίζει όμως η διεθνής σύμβαση CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας) από το 1975, οφείλουν να ελέγχονται για την προέλευση και τις καλές πρακτικές του εμπορίου τους.

Μόλις 40 ευρώ χρειαζόταν για να βγάλει άδεια για την εισαγωγή της τσάντας στην Αυστραλία, η πελάτισσα στράβωσε όμως. Και την άφησε στο τελωνείο να την καταστρέψουν.

Όπως δήλωσε εξάλλου η υπουργός Περιβάλλοντος, Sussan Ley, αυτή η ιστορία πρέπει να λειτουργήσει ως υπόμνηση σε όλους, πως όταν αγοράζουμε προϊόντα από είδη άγριας ζωής οφείλουμε να σεβόμαστε τους διεθνείς κανονισμούς.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=