AROUND THE WEB

Τα νέα sneakers του Κάνιε Γουέστ εξόργισαν την μουσουλμανική κοινότητα

τα-νέα-sneakers-του-κάνιε-γουέστ-εξόργισαν-τη-741607

Πρόσφατα ο Κάνιε Γουέστ κυκλοφόρησε το μοντέλο adidas YEEZY BOOST 350 V2 “Israfil”, το οποίο μαζί με το επερχόμενο μοντέλο adidas YEEZY BOOST 350 V2 “Asriel”, προκάλεσαν πλήθος αρνητικών σχολίων από την μουσουλμανική κοινότητα, καθώς τα ονόματα που τους δόθηκαν είναι τα ονόματα δύο αγγέλων του Ισλάμ για την μουσική (Israfil) και τον θάνατο (Asriel).

Πολλοί ήταν αυτοί που στράφηκαν στο Twitter και μαζεύουν υπογραφές για το μποϊκοτάρισμα των δύο νέων αθλητικών παπουτσιών. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 υπογραφές (που δεν είναι πολλές για το διαδίκτυο), με πολλούς να σχολιάζουν ότι τα ονόματα που δόθηκαν στα δύο νέα sneakers δείχνουν ασέβεια προς το Ισλάμ.

Παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια θρησκεία χρησιμοποιείται για την ονομασία του χρωματισμού ενός sneaker, το διαδίκτυο αποδεικνύει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν θρησκευτικά ονόματα στα προϊόντα τους.

Προφανώς ο Κάνιε ήθελε να δείξει την αγάπη του για το Ισλάμ και δεν είχε σκοπό να εξοργίσει την μουσουλμανική κοινότητα, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ορισμένα πράγματα είναι ιερά και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για εμπορικό όφελος.

Δείτε μερικά σχόλια που έγιναν στο Twitter παρακάτω:

perpetual.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου