AROUND THE WEB

Η νέα εκδοχή της διάσημης κούκλας Barbie

η-νέα-εκδοχή-της-διάσημης-κούκλας-barbie-98781

Φορά στέμμα στο κεφάλι και στα ρούχα της είναι αποτυπωμενα έργα ζωγραφικής που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια. Τα μαλλιά της είναι πιασμένα σε κοτσιδάκια ράστα που σχηματίζουν ένα Χ. Είναι η νέα εκδοχή της διάσημης κούκλας Barbie που αυτή τη φορά ακολουθεί το στυλ του σπουδαίου εξπρεσιονιστή ζωγράφου Ζαν Μισέλ Μπασκιά.

Για την προώθησή της η κούκλα μάλιστα έχει φωτογραφηθεί σε ένα περιβάλλον που θυμίζει το Σόχο της Νέας Υόρκης γεμάτο πολύχρωμα γκραφίτι. Το κόστος του νέου παιχνιδιού έχει οριστεί στα 50 δολάρια και ήδη έχουν διατυπωθεί οι πρώτες αντιδράσεις σχετικά με την κυκλοφορία του. Όσοι διαφωνούν με τη δημιουργίατου υποστηρίζουν ότι δεν έχει ως στόχο να εξοικιώσει τα παιδιά με σημαντικούς καλλιτέχνες, αλλά ότι ο ζωγράφος προσεγγίζεται περισσότερο με βάση την εμπορική του αξία στην αγορά της τέχνης και λιγότερο ως σημαίνουσα καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά που η εμφάνιση της Barbie επηρεάζεται από έναν διάσημο εικαστικό δημιουργό, καθώς στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει με αμφιέσεις επηρεασμένες από τον Γκούσταβ Κλιμτ, τον Άντι Γουόρχολ και τον Κιθ Χέρινγκ.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου