Κινέζικη αστρολογία - Η χρονιά του ποντικού: Ποια ζώα ευνοούνται & ποια όχι

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-01, 15:39:13
Κινέζικη αστρολογία - Η χρονιά του ποντικού: Ποια ζώα ευνοούνται & ποια όχι

Το 2020 είναι κατάλληλο για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, αλλά χωρίς υπέρμετρο, υπεραισιόδοξο ρίσκο

Όταν ο Βούδας αποφάσισε να κλείσει πλέον τον κύκλο της γήινης ζωής του, κάλεσε όλα τα ζώα για να τα αποχαιρετήσει, αλλά μόνο 12 από αυτά, λέει, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Ο Βούδας τα έβαλε στη σειρά σύμφωνα με την ταχύτητα που έφτασαν. Πρώτος έφτασε ο ποντικός και ακολούθησαν ο βούβαλος, η τίγρη, ο λαγός, ο δράκος, το φίδι, το άλογο, η κατσίκα, ο πίθηκος, ο πετεινός, ο σκύλος και ο χοίρος. Από τότε κάθε χρόνος ονομάζεται με το όνομα ενός από αυτά τα ζώα αλλά και ό,τι έχει και κάποια από τα χαρακτηριστικά του. Ολα αυτά σύμφωνα με το αρχαίο παραδοσιακό κινέζικο ημερολόγιο, που αναπτύχθηκε από τον πρώτο αυτοκράτορα, Χουάνγκ Ντι ή Κίτρινο Αυτοκράτορα, το 2637 π.Χ. 

Το ημερολόγιο αυτό είναι ένας συνδυασμός ηλιακού και σεληνιακού ημερολογίου και βασίζεται αρκετά στις σεληνιακές φάσεις. Η Πρωτοχρονιά για τους Κινέζους, σύμφωνα με αυτό το ημερολόγιο, δεν είναι φυσικά η 1η Ιανουαρίου, αλλά είναι η ημέρα που ξεκινάει η δεύτερη νέα Σελήνη μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Αφήνουμε, λοιπόν, τη χρονιά του χοίρου και περνάμε στη χρονιά του ποντικού. Χρονιά με πολλές και καλές ευκαιρίες για πολλούς φαίνεται ότι θα είναι το έτος του αρουραίου, αν και τα χρηματιστήρια μπορεί να πάθουν ένα... βέρτιγκο μία ή δύο φορές μέσα στη νέα χρονιά. Αυτό, κατά τη δική μου ταπεινή άποψη, είναι περισσότερο πιθανό από Μάρτιο έως αρχές Ιουλίου.

 

Το 2020, λοιπόν, έτος αρουραίου, είναι κατάλληλο για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, αλλά χωρίς υπέρμετρο, υπεραισιόδοξο ρίσκο. Οι πόλεμοι θα μετριαστούν και δεν θα ξεκινήσουν εύκολα καινούργιοι. Ας μην το ρίξουμε όμως στη σπατάλη γιατί ακολουθεί το έτος του βούβαλου και μπορεί να μας... τραβήξει το αυτί.

Ας δούμε με δυο λόγια τι μπορεί να περιμένει κανείς σύμφωνα με το κινέζικο ζώδιό του τη νέα χρονιά:

Ποντικός: Χρονιά προόδου και επιτυχίας. Μικρές ενοχλήσεις στην υγεία.
Βούβαλος: Επίλυση προβλημάτων. Χαρά στο σπίτι και σημαντική πρόοδος.
Τίγρη: Μέτρια χρονιά. Οικονομική πίεση. Θα χρειαστεί να επιδείξετε προσήλωση στους στόχους σας αλλά και υπομονή.
Λαγός: Ηρεμη σχετικά χρονιά, με μικρή αλλά σταθερή πρόοδο. Αγοραπωλησία ακινήτου.
Δράκο: Ερωτας και χρήμα στο μενού της νέας χρονιάς, αλλά προσοχή σε μια οικονομική ή επιχειρηματική συμφωνία ή συνεταιρισμό.
Φίδι: Νέοι ορίζοντες ανοίγουν. Γενικότερη πρόοδος και χρήματα, αλλά μη δανείσετε. Εντυπωσιακά τα θετικά αλλά και τα αρνητικά τη νέα χρονιά.
Αλογο: Οχι εύκολη χρονιά, προσοχή στα οικονομικά και στα ερωτικά μπερδέματα. Η επιφυλακτικότητα και η σύνεση θα βοηθήσουν.
Πρόβατο: Καλή, σε γενικές γραμμές, η νέα χρονιά. Επιτυχία στον έρωτα και οικονομικό κέρδος από μη συνηθισμένη πηγή.
Πίθηκος: Η τύχη χαμογελάει ξανά. Γρήγορη επίλυση προβλημάτων. Ισχυρά πρόσωπα βοηθούν.
Πετεινός: Απαιτούνται σκληρή δουλειά και μετριοπάθεια. Οι φίλοι και οι συμπαραστάτες δεν δείχνουν μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν. Βασιστείτε στις δυνάμεις σας.
Σκύλος: Τυχερή χρονιά, με επαγγελματική επιτυχία και καλές επενδύσεις. Οχι δάνεια, μικρά προβλήματα από τα παιδιά.
Χοίρος: Ετος αβεβαιότητας σε εργασία και σχέσεις. Οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με κόπο και υπομονή.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=