AROUND THE WEB

Σάλος με την πανάκριβη μπανάνα έργο τέχνης – Την ξεκόλλησαν & την έφαγαν

σάλος-με-την-πανάκριβη-μπανάνα-έργο-τέ-276641

Μπανάνα έγινε… μήλον της έριδος ανάμεσα σε δύο καλλιτέχνες

Αυτή η μπανάνα δεν είναι μια απλή μπανάνα. Είναι ένα πανάκριβο έργο τέχνης, ακόμα και αν πολλοί δεν αντιλαμβάνονται το καλλιτεχνικό του… εκτόπισμα. Το πρόσφατο έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν είναι μια μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με μονωτική ταινία. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην γκαλερί Perrotin στο Μαϊάμι και ο καλλιτέχνης έφτιαξε τρία αντίγραφα, τα οποία πουλήθηκαν έναντι 120.000 και 150.000 δολαρίων.

Περαστικός καλλιτέχνης ξεκόλλησε την μπανάνα από τον τοίχο και την έφαγε

Το Σάββατο (7/12) ένας άλλος καλλιτέχνης, ο Ντέιβιντ Ντατούνα, ενώ έκανε τη βόλτα του ανάμεσα στα εκθέματα της γκαλερί, έκανε κάτι αναπάντεχο. Ξεκόλλησε την μπανάνα από τον τοίχο, την ξεφλούδισε και την έφαγε, ποστάροντας το στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο Instagram, με τίτλο «Πεινασμένος καλλιτέχνης». Όπως έγραψε στο βίντεο του άρεσε πολύ το έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν και λατρεύει αυτό το installation, γιατί είναι πολύ νόστιμο. Το λατρεύει τόσο πολύ ώστε κάνει τη δική του καλλιτεχνική performance, τρώγοντας την μπανάνα.

Αφού οι φρουροί έμειναν άναυδοι, η μπανάνα αντικαταστάθηκε γρήγορα και δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα εναντίον του Ντατούνα, καθώς όπως είπε ο διευθυντής της γκαλερί, Λουτσιέν Τέρας «Η μπανάνα είναι η ιδέα». Πάντως προκειμένου να μην επαναληφθεί το γεγονός, οι υπεύθυνοι της γκαλερί κάλεσαν αστυνομικούς για να προσέχουν την μπανάνα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου