AROUND THE WEB

Ρωσία: Επειδή και οι αγελάδες έχουν άγχος, τις ηρεμούν με εικονική πραγματικότητα

ρωσία-επειδή-και-οι-αγελάδες-έχουν-άγχ-289787

Παρατηρήθηκε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο άγχος που βιώνουν οι αγελάδες και στην ποσότητα του γάλακτος που παράγουν

Φαίνεται πως το άγχος δεν αποτελεί μόνο ανθρώπινο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το BBC, το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων έχει υιοθετήσει μια σειρά μέτρων για να καταπολεμήσει το στρες που εμφανίζουν οι αγελάδες στις φάρμες.

Μεταξύ αυτών, φορούν στα θηλαστικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία «μεταφέρουν» τα ζώα σε ένα «μοναδικό πρόγραμμα προσομοίωσης θερινών πεδίων».

Το υπουργείο ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, καθώς παρατηρήθηκε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο άγχος που βιώνουν οι αγελάδες και στην ποσότητα του γάλακτος που παράγουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, το συγκεκριμένο πείραμα πραγματοποιήθηκε στη φάρμα RusMoloko στη Μόσχα. «Δείγματα από φάρμες διαφόρων χωρών αποδεικνύουν πως σε ένα ήρεμο περιβάλλον, η ποσότητα και συχνά η ποιότητα του γάλακτος που παράγεται αυξάνονται σημαντικά», αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν το πρόγραμμα σε βάθος χρόνου και ελπίζουν να το επεκτείνουν και σε άλλα ζώα αν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πηγή: BBC

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου