AROUND THE WEB

Αγόρασε μεταχειρισμένο καναπέ και βρήκε Rolex… 250.000 δολαρίων!

αγόρασε-μεταχειρισμένο-καναπέ-και-βρ-345449

Μία γυναίκα στον Καναδά, όταν αγόρασε πριν από τέσσερα χρόνια έναν καναπέ από κατάστημα μεταχειρισμένων επίπλων έναντι 25 δολαρίων, δεν περίμενε πως θα έβρισκε ανάμεσα στα μαξιλάρια ένα… vintage Rolex ρολόι, αξίας 250.000 δολαρίων.

Την απίστευτη ιστορία αποκάλυψε ο Πολ Αλτιέρι, ιδιοκτήτης της εταιρείας αγοράς και μεταπώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας, Bob’s Watches.

Συγκεκριμένα, το ρολόι είναι το εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο Rolex Daytona 6241 «Paul Newman», το οποίο όπως εξήγησε ο Αλτιέρι, είναι βασιλιάς στον κόσμο των vintage ρολογιών.

Κατά την εύρεση του ρολογιού, η γυναίκα (που δεν είχε τρόπο να εντοπίσει τον προηγούμενο ιδιοκτήτη), κατάλαβε ότι ήταν μεγάλης αξίας και ήρθε σε επαφή με την Αλτιέρι για να το πουλήσει.

Δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να χαθεί το ρολόι μέσω ταχυδρομείου, ούτε είχε τα χρήματα να πληρώσει για να ταξιδέψει η ίδια στην Καλιφόρνια, όπου εδρεύει η εταιρεία, έτσι ο Πολ Αλτιέρι έστειλε έναν εμπειρογνώμονα για vintage Rolex ρολόγια στον Καναδά.

Ο εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε ότι το ρολόι είναι γνήσιο και εκτίμησε ότι η αξία του φθάνει τα 250.000 δολάρια.

Η γυναίκα πούλησε το ρολόι και όταν ρωτήθηκε πού θα ξοδέψει τα χρήματα, δήλωσε ότι σχεδιάζει να «αγοράσει ένα σπίτι και να κάνει πλαστική στήθους».

Λιγότερα από 3.000 μοντέλα Rolex Daytona 6241 «Paul Newman» παράχθηκαν σε μια τριετία μεταξύ 1966 και 1969 και ακόμη λιγότερα ήταν τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέροντας την ονομασία Paul Newman από τον ηθοποιό του Χόλιγουντ, ο οποίος έτρεχε επίσης σε αγώνες αυτοκινήτου.

Ένα ίδιο Rolex που ανήκε στον Πολ Νιούμαν, πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, 17,8 εκατομμύριαδολάρια το 2017 σε δημοπρασία.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου