AROUND THE WEB

Ουρές εκατοντάδων μέτρων για τις προσφορές μόδας στη Σαγκάη

ουρές-εκατοντάδων-μέτρων-για-τις-προσ-602738

Τρία αυτοκίνητα με αστυνομικούς και καμιά δεκαριά μοτοσυκλέτες έσπευσαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου στην λεωφόρο Ναντζιγκ της Σαγκάης όπου στο πεζοδρόμιο του ουρανοξύστη των μεγάλων καταστημάτων «έκαναν ουρά» γυναίκες και άνδρες.

Η Αστυνομία είχε λάβει τηλεφωνικά, λίγο πριν από τις 7 π.μ., ένα μήνυμα το οποίο έκανε λόγο για «περίεργη» συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, μάλιστα όπως αργότερα έγινε γνωστό κάποιοι με αναπτυγμένη φαντασία εκδήλωσαν «ανησυχία» για την «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» η οποία «δεν είχε ανακοινωθεί» ποτέ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, βεβαίως, δεν είχε εξαγγελθεί – επειδή δεν επρόκειτο να γίνει – είχε όμως γίνει γνωστό από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο ότι τα γαλλικά καταστήματα Channel, Hermes, Lanvin και μερικά άλλα θα είχαν «πρόσφορες σε όλα τα είδη» πολυτελείας της γαλλικής μόδας.

Όταν στις 9.30 άνοιξαν τα καταστήματα είχε ήδη σχηματιστεί μια «ουρά» 640 μέτρων! Φυσικά, ούτε οι μισοί ικανοποιήθηκαν. Τα καταστήματα κυριολεκτικά είχαν αδειάσει μέσα σε δυο ώρες. «Γυναίκες και άνδρες αγοράζαν ο,τι είχαμε για πούλημα, χωρίς να ρωτήσουν καν για την τιμή», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση υπάλληλος του Channel. Ακόμη και μοντέλα της περασμένης σεζόν «εξαφανίζονταν», με τους άνδρες να «διαλέγουν ξυριστικά, βαλίτσες αλλά και είδη γραφείου» και τις γυναίκες «να αγοράζουν χωρίς να δείχνουν ότι νοιάζονται για την τιμή είτε για το μοντέλο που διάλεγαν», δήλωσε η διευθύντρια του Hermes.

Τα γαλλικά καταστήματα ειδών «υψηλής μόδας» στην Κίνα αποφάσισαν να κάνουν εκπτώσεις ως και 40% σε ο,τι είχαν για πούλημα επειδή από τις 8 Απριλίου θα έχουν “νέες παραλαβές για 2015-2016” και σε τιμές αρκετά τσουχτερές. «Είναι μυστήριο πώς έγιναν γνωστές οι προθέσεις μας», απορούσε η Γαλλίδα διευθύντρια των Roger & Gallet. Ήταν όμως «πολύ ευχαριστημένη» γιατί «αγόρασε κόσμος που δεν είχε μεγάλη οικειότητα με τα είδη (πολυτελείας) που έχουμε». Γελώντας πρόσθεσε: «Είχαν πάντως λεφτά, αν και οι περισσότεροι αγόραζαν με κάρτες».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου