AROUND THE WEB

Αεροπλάνο με 148 επιβάτες αρπάζει φωτιά κατά την απογείωση [εικόνες & βίντεο]

αεροπλάνο-με-148-επιβάτες-αρπάζει-φωτιά-607254

Δραματικές στιγμές έζησαν 148 επιβάτες πτήσης της Lufthansa πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό.

Το αεροπλάνο μόλις είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Βηρυτού με προορισμό τη Φρανκφούρτη, όταν συγκρούστηκε με σμήνος πουλιών, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά ο αριστερός κινητήρας και να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Την τρομακτική στιγμή της ανάφλεξης αποτύπωσε επιβάτης που εκείνη την ώρα βιντεοσκοπούσε την απογείωση του αεροσκάφους της Lufthansa.

Αμέσως μετά το συμβάν επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών, ωστόσο ο πιλότος, με νηφάλια ψυχραιμία, κατάφερε να ελέγξει το αεροπλάνο και να το οδηγήσει με ασφάλεια πίσω, 10 λεπτά αργότερα, στη Βηρυτό, κάνοντας αναγκαστική προσγείωση.

Ο επιβάτης που κατέγραψε τη σκηνή έγραψε στο Διαδίκτυο: «Τριάντα έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, όταν ήμασταν ήδη πάνω από τη θάλασσα, ακούσαμε δύο δυνατές εκρήξεις από τον κινητήρα. Το αεροπλάνο άρχισε να ταλαντεύεται και να “τρέμει”. Μάλιστα, μύριζε καμένο μέσα στην καμπίνα».

Οπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την αναγκαστική προσγείωση οι επιβάτες ξέσπασαν σε έντονα χειροκροτήματα και επευφημίες για τον πιλότο του αεροπλάνου.

Υπεύθυνος του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού δήλωσε στην εφημερίδα Daily Star τι τέτοιου είδους συμβάντα είναι συνηθισμένα αυτή την εποχή του χρόνου στην περιοχή, λόγω της μετανάστευσης των πουλιών.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου