AROUND THE WEB

Πως ένας μαθηματικός έγινε εκατομμυριούχος μέσα σε έναν χρόνο

πως-ένας-μαθηματικός-έγινε-εκατομμυρ-634178

Η ιδέα «πως να αναπτύξετε τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο» έκανε τον μαθηματικό Rob Percival εκατομμυριούχο μέσα σε ένα χρόνο.

Ο 34χρονος Rob δάσκαλος μαθηματικών, έψαχνε για καιρό τον τρόπο για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα προγραμματισμού σε παιδιά.

«Είχα αρκετά σαφή ιδέα από την αρχή για το πώς θα ήθελα να κάνω τα μαθήματα», θυμάται ο ίδιος. «Επρεπε απλά να καθίσω κάτω, να τα καταγράψω, να τα επεξεργαστώ και να τα αναρτήσω» πρόσθεσε. Ετσι δημιουργήθηκε το Eco Web Hosting.

Ηταν Ιούνιος του 2014, όταν μετά από περίπου τρεις μήνες πλήρους απασχόλησης, ο Percival ανέβασε στο διαδίκτυο μια ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων 30 ωρών για την ανάπτυξη ιστοσελίδων στο δικτυακό τόπο. Το κόστος ήταν 199 και το πρώτο 24ωρο προσέγγισε μόνο έναν πελάτη.

Οπως παραδέχτηκε, την πρώτη ημέρα τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ο αριθμός όμως των ενδιαφερόμενων μεγάλωσε μετά από δύο εβδομάδες, όταν αναγκάστηκε να τα κάνει τα μαθήματα δωρεάν.

«Περίπου 4.000 άνθρωποι υπέγραψαν τις πρώτες εβδομάδες, και στη συνέχεια επανέφερα την αρχική τιμή στα μαθήματα», θυμάται ο ίδιος.

«Το πρώτο μήνα τα έσοδα ήταν 15.000 δολάρια και τα 10.000 δολάρια προέρχονταν από δικούς μου πελάτες» προσθέτει.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους. Τον Ιούλιο, τα έσοδα άγγιξαν τα 30.000 δολάρια και τον Αύγουστο τα 50.000.

Τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε και το δεύτερο κύκλο μαθημάτων προκειμένου να διδάξει τη γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple, και κέρδισε 200.000 δολάρια.

«Από τότε βγάζω σταθερά 150.000 δολάρια κάθε μήνα».

Σήμερα, ο Percival από τους τέσσερις κύκλους μαθημάτων που έχει δημιουργήσει, έχει διδάξει σχεδόν 125.000 φοιτητές και έχει κερδίσει σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα καθαρά έσοδα αγγίζουν τα 1 εκατ. δολάρια.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου