AROUND THE WEB

Ζιμπάμπουε: Νοσοκόμα άφησε μωρό να πεθάνει μέσα σε συρτάρι

ζιμπάμπουε-νοσοκόμα-άφησε-μωρό-να-πεθ-645018

Νοσοκόμα στη Ζιμπάμπουε καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών επειδή κλείδωσε σε συρτάρι ένα μωρό που έκλαιγε και πήγε να δει τηλεόραση, αφήνοντάς το να πεθάνει.

Η εφημερίδα Chronicle που δημοσίευσε την είδηση ανέφερε ότι η 22χρονη Βάιολετ Μόγιο είχε αναλάβει να προσέχει το μωρό ενώ οι γονείς του εργάζονταν στο Μπουλαουάγιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νοσοκόμα τάισε το ηλικίας 10 μηνών βρέφος και το έβαλε να κοιμηθεί. Πέντε ώρες αργότερα, το μωρό ξύπνησε και άρχισε να κλαίει. Η νοσοκόμα προσπάθησε αρχικά να το ηρεμήσει, τελικά όμως το τύλιξε σε μια κουβέρτα και το έκλεισε στο συρτάρι για να δει τηλεόραση με την ησυχία της. Όταν πήγε να το ξαναδεί τρεις ώρες αργότερα, το παιδί είχε πεθάνει.

Ο δικαστής Λόρενς Καμότσα χαρακτήρισε «πολύ σκληρή και βάναυση» τη συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας και την καταδίκασε για φόνο εκ προθέσεως. «Παρά το κλάμα του μωρού, επιλέξατε να το αγνοήσετε και να πάτε στο σαλόνι για να δείτε ταινία στην τηλεόραση, κάτι που υποδηλώνει με σαφήνεια ότι θέλατε να το σκοτώσετε» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου