AROUND THE WEB

Πώς τα video games οδήγησαν έναν 22χρονο στο θάνατο [εικόνες]

πώς-τα-video-games-οδήγησαν-έναν-22χρονο-στο-θάνατ-645189

Η παραίνεση του πατέρα του να σταματήσει να παίζει video games ήταν αρκετή ώστε ο 22χρονος ο Χουσεϊν Γιουν Τσέν από τη δυτική Ταϊβάν να περιλούσει τον εαυτό του με βενζίνη και να αυτοπυρποληθεί.

Το νεαρό αγόρι θύμα εθισμού των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, βρισκόταν στο δωμάτιό του μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του, όταν ο πατέρας του χτύπησε την πόρτα και του είπε να σταματήσει και να πέσει για ύπνο.

Πατέρας και γιος αντάλλαξαν βαριές κουβέντες όταν ο πρώτος του είπε ότι έχει βαρεθεί να τον βλέπει κολλημένο μπροστά από μια οθόνη. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε ζωντανό.

Την επομένη το πρωί, όταν αντιλήφθηκε ότι ο γιος του δεν βρισκόταν στο δωμάτιό του, βγήκε να τον αναζητήσει. Το φρικτό θέαμα του απανθρακωμένου σώματος του Χουσεϊν που αντίκρισε μόλις 300 μέτρα έξω από το σπίτι τους ήταν σοκαριστικό:

«Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα κάνει κάτι τόσο ακραίο» δήλωσε.

Καθηγητής του αυτόχειρα που σπούδαζε Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Chienkuo, είπε ότι επρόκειτο για ένα λαμπρό και πολύ έξυπνο φοιτητή με εξαιρετικές επιδόσεις.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η πίεση των μαθημάτων αλλά και το στρες για επαγγελματική αποκατάσταση μετά το Πανεπιστήμιο ενδέχεται να ήταν η βαθύτερη αιτία που οδήγησε τον Χουσεϊν σε αυτή την ακραία πράξη και ο διαπληκτισμός με τον πατέρα του ώστε να σταματήσει να παίζει video game απλά η αφορμή.

Ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα social media είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε νεαρές ηλικίες . Τα άτομα μπορεί να κάθονται ακόμη και 15 συνεχόμενες ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη, ξεχνώντας ακόμη και να φάνε, χωρίς να θεωρούν ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου