Σάλος με σεξιστική αφίσα για ποδηλάτες στο Βέλγιο [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-26, 11:33:47
Σάλος με σεξιστική αφίσα για ποδηλάτες στο Βέλγιο [εικόνες]

Στο Βέλγιο, η αφίσα που διαφημίζει το Grand Prix 3 των ποδηλατών που θα λάβουν μέρος σε αγώνα στις 27 Μαρτίου στο Χαρελμπέκε προκαλεί σάλο. Παρουσιάζει μια κοπέλα από πίσω, με τη φούστα σηκωμένη και το χέρι ενός ποδηλάτη να πλησιάζει με σκοπό να της τσιμπήσει τα οπίσθια.

Πολλές καταγγελίες έχουν γίνει εναντίον των διοργανωτών. Η αφίσα έχει ως έμπνευση τον ποδηλάτη Πήτερ Σαγκάν ο οποίος είχε τσιμπήσει τα οπίσθια μιας κοπέλας. Η αφίσα θα αποσυρθεί, καθησυχάζει η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλατών.

«Ποιος θα τσιμπήσει;» τιτλοφορείται η αφίσα, κάνοντας έστι μνεία στη χειρονομία του Πήτερ Σαγκάν, ο οποίος είχε κάνει την κίνηση στην απονομή βραβείων το 2013. Ο Σλοβάκος ποδηλάτης είχε μιμηθεί την κίνηση του ...τσιμπήματος πάνω στην εξέδρα, αλλά στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από την κοπέλα δημόσια, μερικές ημέρες αργότερα, προσφέροντας ένα μπουκέτο λουλούδια στο κορίτσι.

Η αφίσα θεωρήθηκε σεξιστική από το Βελγικό Ιστιτούτο ισότητας ανδρών και γυναικών και έχουν κατατεθεί ακόμη και μηνύσεις στην δικαιοσύνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga. Το Ινστιτούτο απαίτησε την άμεση απόσυρση της αφίσας.

Η Ομοσπονδία ποδηλατών αντέδρασε επίσης λέγοντας ότι «η αφίσα έχει προκαλέσει εξαιρετική δυσφορία» και υπενθύμισε στους διοργανωτές τις ευθύνες τους καθώς και τους κανόνες που διέπουν το άθλημα.

Βέβαια το Grand Prix 3 έχει συνηθίσει σε προκλητικές αφίσες και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=