AROUND THE WEB

Εκτέλεση καιρού επιτρέποντος: Το χιόνι παρατείνει τη ζωή θανατοποινίτισσας

εκτέλεση-καιρού-επιτρέποντος-το-χιόν-648820

Η μοναδική γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην Τζόρτζια πήρε λίγες ημέρες παράταση ζωής εξαιτίας του… καιρού: Η εκτέλεσή της είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης, αλλά επειδή το χιόνι ίσως να προκαλούσε «προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα», τελικά αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Λίγο νωρίτερα, το αρμόδιο όργανο είχε απορρίψει το τελευταίο αίτημα της καταδίκου για χάρη.

Η 46χρονη Κέλι Ρενέ Γκισενντέινερ είχε καταδικαστεί σε θάνατο όταν κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της το 1997 μαζί με τον εραστή της (ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια).

Είναι η μοναδική γυναίκα στην πολιτεία της Τζόρτζια που αναμένει εκτέλεση και η πρώτη που θα εκτελεστεί τα τελευταία 70 χρόνια.

Την Τετάρτη έγινε και η πρώτη στην ιστορία της πολιτείας που της έδωσε… προσωρινή χάρη ο κακός καιρός. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αρμόδιας αρχής, η ισχυρή χιονόπτωση που προβλεπόταν για τμήματα της Τζόρτζια και θα έκλεινε δρόμους θα προκαλούσε «προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης».

Η νέα ημερομηνία που ορίστηκε είναι η Δευτέρα. Στα αρχεία των σωφρονιστικών υπηρεσιών της πολιτείας δεν βρίσκεται άλλη αναβολή εκτέλεσης για τέτοιο λόγο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου