AROUND THE WEB

Το φάντασμα της νταντάς της βασίλισσας υποστηρίζουν ότι φωτογράφισαν μαθήτριες [εικόνες]

το-φάντασμα-της-νταντάς-της-βασίλισσα-650979

Μπορεί στο 2015 να μην πιστεύουμε πια στα φαντάσματα, όμως δύο μαθήτριες από τη Βρετανία όχι απλώς τα πιστεύουν, αλλά φωτογραφίζονται και μαζί τους.

Η Σίμπιλ Πεν ήταν υπηρέτρια στο παλάτι του Χάμπτον για τέσσερις γόνους της δυναστείας των Τυδώρ, ανάμεσα στους οποίους ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η βασίλισσα Ελισάβετ Α’. Πέθανε από ανεμοβλογιά το 1562 και λέγεται ότι στοιχειώνει το κάστρο ως «Γκρίζα Κυρία» από το 1829 που μετακίνησαν τον τάφο της.

Αλλά τώρα το φάντασμα της διάσημης «Γκρίζας Κυρίας» φαίνεται πώς καταγράφηκε για πρώτη φορά σε κάμερα, όταν μία μαθήτρια την «έπιασε» με το iPhone της.

Η 12χρονη Χόλι Χάμφσαϊρ νόμιζε ότι τραβούσε μια εντελώς συνηθισμένη φωτογραφία της επίσης 12χρονης ξαδέρφης της Μπρουκ ΜακΓκι, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους σε αυτήν έπαυλη του 16ου αιώνα.

Αλλά φαίνεται άθελά της να κατέγραψε τη φασματική εικόνα της Σίμπιλ Πεν πίσω από την πλάτη της ξαδέρφης της. Με σκούρα μαλλιά και ένα μακρύ μαύρο φόρεμα, το «φάντασμα» φαίνεται αρκετά καθαρά στην πρώτη εικόνα, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα, όταν η Μπρουκ γυρίζει, δεν βλέπει τίποτα.

Τα κορίτσια δεν είχαν συνειδητοποιήσει την παράξενη συντροφιά τους εκείνη τη στιγμή και το είδαν μόνο όταν κοίταζαν τις φωτογραφίες τους από την εκδρομή μία ημέρα μετά.

Μιλώντας στην Daily Mail, δηλώνουν και οι δύο σοκαρισμένες: «Δεν είδαμε τίποτα. Οι άνθρωποι λένε ότι το δωμάτιο γίνεται κρύο όταν εμφανίζονται φαντάσματα, αλλά δεν είχαμε ιδέα. Δεν έχουμε κοιμηθεί από τότε».

Τώρα, κατά πόσο η ιστορία είναι αληθινή ή μία καλοστημένη φάρσα δεν είναι ακόμα σίγουρο, πάντως το παλάτι του Χάμπτον ανέκαθεν αποτελούσε αφορμή για θρύλους και ιστορίες φαντασμάτων, αφού η «Γκρίζα Κυρία» είναι μόλις ένας από τους άυλους ενοίκους του κάστρου.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου