AROUND THE WEB

Ελβετοί σε αναζήτηση φθηνής πίτσας από τη Γερμανία

ελβετοί-σε-αναζήτηση-φθηνής-πίτσας-απ-652369

Η απόφαση της Ελβετίας να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ έφερε κάποιες απροσδόκητες και μάλλον αστείες συνέπειες… στις πιτσαρίες. Ελβετοί που θέλουν να αγοράζουν φθηνά πίτσες, τις παραγγέλνουν από πιτσαρίες στη γειτονική Γερμανία αλλά, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, οι Αρχές έχουν αγανακτίσει με αυτή την κατάσταση.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντίας στα βορειοανατολικά σύνορα με την Ελβετία, είπε στην εφημερίδα ότι οι συνοριοφύλακες σταμάτησαν γερμανικά φορτηγάκια όταν ανακάλυψαν ότι μετέφεραν μέχρι και 60 πίτσες σε μία και μόνο διανομή.

Οι Ελβετοί δεν αναζητούν μόνο φθηνό φαγητό στη Γερμανία: διασχίζουν τα σύνορα για να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας, ακόμη και για επισκέψεις σε γιατρούς. Η αξία του ελβετικού φράγκου έχει ανέβει κατά 40% έναντι του ευρώ, 30% έναντι του δολαρίου και 15% έναντι της στερλίνας. Ωστόσο, εγείρονται ανησυχίες το ισχυρό φράγκο θα επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρήσεις.

Εταιρείες της ευρωζώνης που αγοράζουν αγαθά στην Ελβετία κινδυνεύουν να βγουν εκτός αγοράς, ενώ ελβετικές επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα κινδυνεύουν να παραγκωνιστούν καθώς οι πελάτες θα πηγαίνουν στις πιο φθηνές γερμανικές επιχειρήσεις.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου