AROUND THE WEB

Οι 100 υποψήφιοι για το ταξίδι χωρίς επιστροφή στον Αρη

οι-100-υποψήφιοι-για-το-ταξίδι-χωρίς-επισ-659627

Ο κύβος ερρίφθη. Η αποστολή Mars 1 ανακοίνωσε τα ονόματα των 100 τελικών υποψηφίων για το ταξίδι χωρίς επιστροφή στον Άρη.

Η επιλογή τους έγινε μεταξύ 200.000 ατόμων που έκαναν αίτηση και αργότερα μέσα στο χρόνο θα υποβληθούν σε περαιτέρω δοκιμασίες, όπως ασκήσεις στελέχωσης ομάδων και αργότερα απομόνωσης.

Στο τέλος 24 θα επιλεγούν για να επανδρώσουν έξι πληρώματα των τεσσάρων ατόμων, τα οποία η Mars One λέει ότι ελπίζει να ταξιδεύουν στον Κόκκινο Πλανήτη κάθε δύο χρόνια από το 2025, με στόχο να δημιουργήσουν την πρώτη αποικία εκεί.

Η ολλανδική μη κυβερνητική οργάνωση ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει την υφιστάμενη τεχνολογία για να φέρει εις πέρας την αποστολή. Παρόλα αυτά ο πλανήτης πάντα αποτελούσε και αποτελεί ένα δύσκολο πεδίο εξερεύνησης, με μόνο τις μισές από όλες τις μη επανδρωμένες αποστολές να έχουν στεφθεί με επιτυχία. Μόνο το ταξίδι θα διαρκέσει επτά μήνες περίπου και σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη του ΜΙΤ, αν οι πρώτοι εξερευνητές θα μπορέσουν να προσεδαφιστούν με επιτυχία χρησιμοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογία, θα μπορέσουν να επιβιώσουν εκεί για 68 ημέρες.

Αλλά τι άνθρωποι είναι αυτοί που επέλεξαν να πάνε στον Άρη χωρίς επιστροφή; Η λίστα των 100 φιναλίστ περιλαμβάνει επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, αλλά και κόσμο που απλά αναζητά την υπέρτατη περιπέτεια.

Μία εξ αυτών είναι η Άλισον Ρίγκμπι, 35 ετών από το Λονδίνο, απόφοιτος Χημείας, που εργάζεται σε λύκειο ως τεχνικός εργαστηρίου. Όπως δήλωσε, πάντα την εξίταρε το Διάστημα. «Μεγάλωσα στη δεκαετία του 80 παρακουλουθώντας εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων, αλλά πάντα θεωρούσα ότι ένα ταξίδι στο Διάστημα είναι μόνο για τους Αμερκανούς. Όταν ήρθε η ευκαιρία, ειπα θα προχωρήσω», δήλωσε.

Δείτε εδώ τους 100 υποψήφιους εξερευνητές του Άρη

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου