AROUND THE WEB

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική (!) για τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»

σε-ετοιμότητα-η-πυροσβεστική-για-τις-668860

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβέστες στην Βρετανία καθώς αναμένουν αύξηση στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πρεμιέρας της πολυαναμενόμενης ταινίας «50 Αποχρώσεις του Γκρι».

Το Πυροσβεστικό Σώμα του Λονδίνου (LFB) δήλωσε πως «ανησυχεί» ότι η πρεμιέρα θα αυξήσει τις τηλεφωνικές κλήσεις για την απελευθέρωση από χειροπέδες ή δαχτυλίδια. Από τον περασμένο Απρίλιο μάλιστα, έχουν καταγραφεί ήδη 393 τέτοια περιστατικά.

Η ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ελ Τζέιμς, έχει χαρακτηριστεί ως «πορνογραφικό ρομάντζο» και αφορά στην σχέση μεταξύ της μαθητευόμενης Ανάστάσζια Στιλ και του δισεκατομμυριούχου Κρίστιαν Γκρέι.

Ο Ντέιβ Μπράουν από το Πυροσβεστικό Σώμα του Λονδίνου, δήλωσε: «Η επίδραση που έχουν οι ’50 αποχρώσεις του Γκρι’ φαίνεται πως προκαλεί μια αύξηση σε περιστατικά με χειροπέδες, ελπίζουμε ωστόσο ότι οι θεατές θα χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και θα αποφύγουν καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν αμηχανία και ντροπή. Θα ήθελα να θυμήσω σε όλους πως ο αριθμός έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο για τέτοια περιστατικά».

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, κάθε τέτοιο περιστατικό επιβαρύνει κατά 295 λίρες τον φορολογούμενο.

Τον Νοέμβριο, οι πυροσβέστες κλήθηκαν από τους γιατρούς στο νοσοκομείο King’s College για να κόψουν δύο χαλύβδινα δαχτυλίδια από τα γεννητικά όργανα ενός άνδρα, που δεν μπορούσε να τα βγάλει επί τρεις ημέρες.

Σε μια άλλη περίπτωση, η πυροσβεστική κλήθηκε από μία γυναίκα, της οποίας ο σύζυγος είχε κλειδωθεί σε ζώνη αγνότητας.

Εκπρόσωπος του Σώματος πρόσθεσε ότι ενώ ορισμένες φορές μπορεί να υπάρξει και μια «αστεία πλευρά» σε αυτές τις καταστάσεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για επώδυνα επεισόδια που «σπαταλούν τον χρόνο της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης». «Η συμβουλή μας είναι», πρόσθεσε, « να αποφύγετε να έρθετε σε αυτή την θέση εξαρχής».

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου