AROUND THE WEB

Αυτοί που δεν είναι ερωτευμένοι με… τον Αγιο Βαλεντίνο

αυτοί-που-δεν-είναι-ερωτευμένοι-με-τ-669854

Ο Αγιος Βαλεντίνος δεν είναι ο αγαπημένος όλων των ερωτευμένων ούτε must γιορτή σε όλο τον κόσμο. Για όσους τους αφήνει απλώς ασυγκίνητους, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι παρά μία καθαρά εμπορική γιορτή, ενώ για τους – παρά τη θέλησή τους – εργένηδες μία υπενθύμιση της μοναξιάς τους. Υπάρχουν ωστόσο και χώρες, όπου η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα κάλεσμα για ριζοσπαστική δράση. Η Ινδία και η Ιαπωνία είναι δύο από αυτές.

Στην πρώτη περίπτωση, της Ινδίας, υπάρχουν συγκεκριμένες συντηρητικές ομάδες, οι οποίες «κηρύσσουν τον πόλεμο» στις δυτικές αξίες του Αγίου Βαλεντίνου. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η ινδουιστική Μαχασάμπχα. Στόχος της Μαχασαμπχα φέτος είναι τα ερωτευμένα ζευγάρια που διακηρύττουν τον έρωτά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία απειλεί πως εάν δεν σπεύσουν να παντρευτούν, θα ενημερώσει… τους κηδεμόνες τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, της Ιαπωνίας, ο Αγιος Βαλεντίνος ξυπνάει πολύ πιο άγρια ένστικτα, σε μία μερίδα τουλάχιστον του πληθυσμού: τους παρατημένους άνδρες. Σύμφωνα με την Washington Post, το Σάββατο, ενόσω εκατομμύρια ζευγάρια θα ανταλλάσσουν λουλούδια, σοκολατάκια και άλλα δώρα σε κόκκινο κατά προτίμηση περιτύλιγμα, μία οργάνωση Ιαπώνων (η επονομαζόμενη Επαναστατική Συμμαχία Ανδρών τους οποίους οι Γυναίκες δεν βρίσκουν Ελκυστικούς), θα βγει στους πολύβουους δρόμους του Τόκιο για να βροντοφωνάξει ενάντια στους «δαίμονες» του Αγίου Βαλεντίνου και το «πάθος που βασίζεται στον καπιταλισμό».

Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι η φωνή τους δεν θα ακουστεί στα ερωτευμένα ζευγάρια της Ιαπωνίας, όπου η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εκτός από δημοφιλής είναι επίσης μία μεγάλη γιορτή για τη βιομηχανία της σοκολάτας. Κάθε χρόνο, αναφέρει η Guardian, στις 14 Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις σοκολάτας εκτοξεύονται στο 80%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου