AROUND THE WEB

17χρονος υποβλήθηκε στην πρώτη εγχείρηση σμίκρυνσης πέους στον κόσμο

17χρονος-υποβλήθηκε-στην-πρώτη-εγχείρη-671988

Ένας 17χρονος από την Φλόριντα έγινε ο πρώτος άντρας στον κόσμο που υποβάλλεται σε εγχείρηση μειώσεως του μεγέθους του πέους του.

Ο νεαρός ζήτησε την εγχείρηση επειδή το πέος του ήταν τόσο μεγάλο ώστε ήταν εμφανές ό,τι κι αν φορούσε, τον εμπόδιζε στις καθημερινές δραστηριότητες και στα αθλήματα, και καθιστούσε αδύνατο το σεξ.

Όπως γράφουν οι γιατροί που τον ανέλαβαν στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM), το πέος του είχε μήκος 17,5 εκατοστά και διάμετρο 25 εκατοστά όταν ήταν χαλαρό, αλλά δεν ήταν ομοιόμορφο καθώς στο μεσαίο τμήμα του ήταν πιο φαρδύ και στη ρίζα και στην άκρη του πιο λεπτό, αποκτώντας μια μορφή «όπως η μπάλα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου».

Όταν, εξάλλου, είχε στύση, το πέος του μεγάλωνε λίγο και γινόταν σκληρό, αλλά με τέτοια διόγκωση και παραμόρφωση ήταν αδύνατη η διείσδυση.

Ο νεαρός πάσχει από δρεπανοκυτταρική νόσο και εξαιτίας της είχε υποστεί τρία επεισόδια πριαπισμού (δηλαδή παρατεταμένης και επώδυνης στύσης) από την ηλικία των 10 ετών και μετά.

Στην δρεπανοκυτταρική νόσο πολλά από τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν έχουν φυσιολογικό, στρογγυλό σχήμα, αλλά μοιάζουν με δρέπανα, τα οποία μπορεί να «μπερδευτούν» μεταξύ τους και να δημιουργήσουν έμβολα που εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος.

Στην περίπτωση του νεαρού, η νόσος οδήγησε στον πριαπισμό επειδή είχε προκαλέσει διαταραχή στο σύστημα κένωσης του πέους από το αίμα (σ.σ. η στύση εμφανίζεται όταν γεμίσουν με αίμα τα επονομαζόμενα σηραγγώδη σώματα του πέους και η χαλάρωση όταν αυτά αδειάσουν, αλλά στον νεαρό το όλο σύστημα υπολειτουργούσε).

Ο δρ Ραφαέλ Καριόν, αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, και οι συνεργάτες του περιέγραψαν στην επιθεώρηση τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν προσπαθώντας να βρουν έναν τρόπο να διορθώσουν το πρόβλημά του.

Όπως γράφουν, δεν υπήρχε ανάλογο περιστατικό στην ιατρική βιβλιογραφία, καθώς οι άντρες είθισται να ζητούν αυξητική επέμβαση και όχι σμίκρυνση του πέους.

Τελικά, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον νεαρό σαν να είχε νόσο του Πεϊρονί (Peyronie) κατά την οποία το πέος παρουσιάζει κάμψη, συνήθως εξαιτίας κάποιου μικροτραυματισμού στη διάρκεια του σεξ.

Η πάθηση αυτή αντιμετωπίζεται χειρουργικά όταν η κάμψη υπερβαίνει τις 60 μοίρες ή όταν οι ψυχολογικές επιπτώσεις είναι σημαντικές παρότι η κάμψη είναι σχετικά μικρή (40-60 μοίρες).

Η εγχείρηση συνίσταται στην αφαίρεση τμήματος του χιτώνα που περιβάλλει το πέος και αυτό έκαναν οι γιατροί της Φλόριντα, οι οποίοι φρόντισαν να αφαιρέσουν από δύο λωρίδες ιστού από κάθε πλευρά του πέους του νεαρού.

Οι γιατροί κατόρθωσαν να αφήσουν ανέπαφη την ουρήθρα και όλα τα νεύρα που παρέχουν αίσθηση, και πλέον ο 17χρονος έχει αναρρώσει πλήρως και δηλώνει τρισευτυχισμένος από το αποτέλεσμα.

«Το πέος του είναι πλέον λίγο πιο μακρύ και λίγο πιο παχύ απ’ ό,τι των περισσότερων ανδρών, αλλά μοιάζει συμμετρικό και δεν του δημιουργεί προβλήματα», δήλωσε ο δρ Καριόν.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, στον δρα Καριόν απευθύνθηκε και δεύτερος άντρας ζητώντας την ίδια επέμβαση, αν και σε αυτόν δεν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα που να εξηγεί το δυσανάλογο μέγεθος του πέους του.

ygeia.tanea.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου