AROUND THE WEB

Η εντελώς… ιαπωνική απάντηση στις απειλές του Ισλαμικού Κράτους

η-εντελώς-ιαπωνική-απάντηση-στις-απε-706232

Με «πειραγμένες» φωτογραφίες – αναπαράσταση της σκηνής κατά την οποία ο τζιχάντι Τζον απειλεί να αποκεφαλίσει τους δύο συμπατριώτες τους, απαντούν οι Ιάπωνες πολίτες με προφανή στόχο να χλευάσουν το Ισλαμικό Κράτος και να δείξουν ότι η προσπάθειά τους να τους τρομοκρατήσουν δεν έχει αποτέλεσμα.

Παρά την αγωνία και την πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα τους, απειλή, οι πολίτες της ασιατικής χώρας αποφάσισαν να απαντήσουν στην απαίτηση των τζιχαντιστών να τους καταβληθούν λύτρα 200 εκατ. δολαρίων ως αντάλλαγμα για τη ζωή των δύο Ιαπώνων με τον πιο αναπάντεχο, απόλυτα ιαπωνικό τρόπο: οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ξεκίνησαν ένα memefest – έναν οπτικό διαγωνισμό με θέμα το επίμαχο βίντεο και αντικειμενικό σκοπό να χλευάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους τρομοκράτες του Ισλαμικό Κράτους.

Το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι απολαυστικό ακόμη κι αν το θέμα που πραγματεύεται προκαλεί αγανάκτηση: οι τζιχαντιστές εμφανίζονται αλά Dr Evil από τις ταινίες του Όστιν Πάουερς, να προκαλούν το γέλιο του Κιμ Γιονγκ Ουν ή να πρωταγωνιστούν στα διάσημα ιαπωνικά μάνγκα (δείτε τις φωτογραφίες).

Είναι χαρακτηριστικό πως το hashtag #ISISクソコラグランプリ, το οποίο σε ελεύθερη απόδοση μεταφράζεται ως «Το γκραν πρι – κολάζ του παλιοϊσλαμικού κράτους» από την περασμένη Δευτέρα έχει περισσότερες από 100.000 φορές.
Η εντελώς… ιαπωνική απάντηση στις απειλές του Ισλαμικού Κράτους

Κι όλα αυτά ενώ η αγωνία των συγγενών των δύο ομήρων αλλά και του Ιαπωνικού λαού κορυφώνεται, καθώς το χρονικό όριο των 72 ωρών που είχε θέσει το Ισλαμικό Κράτος για την καταβολή των λύτρων έληξε με την ιαπωνική κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν διαθέτει το νομικό δικαίωμα να επιτεθεί στρατιωτικά εναντίον των τζιχαντιστών.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου