AROUND THE WEB

ΗΠΑ: Πέθανε μετά από λανθασμένη φυλάκιση 20 ετών

ηπα-πέθανε-μετά-από-λανθασμένη-φυλάκι-730774

Πέρασε στη φυλακή 20 χρόνια της ζωής του, για να αποδειχθεί τελικά πως ήταν αθώος. Μετά την αποφυλάκισή του πέρυσι, ήθελε να χαρεί όσα δεν έζησε ποτέ. Ωστόσο, δεν πρόλαβε, γιατί πέθανε σε ηλικία όλις 38 ετών από προβλήματα υγείας.

Όταν ο Σαρίφ Γουίλσον απελευθερώθηκε μετά από λανθασμένη φυλάκιση για 20 χρόνια, το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να φάει ένα ζεστό κομμάτι πίτσας της Νέας Υόρκης.

«Νιώθω ελεύθερος. Νιώθω υπέροχα. Θα μπορέσω να κάνω πράγματα που δεν μπορούσα τα τελευταία 21 χρόνια» είχε δηλώσει στο CNN τον περασμένο Φεβρουάριο, μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή του.
Ωστόσο, η ελευθερία του κράτησε πολύ λίγο.

Ο 38χρονος Γουίλσον πέθανε το Σάββατο το βράδυ σε νοσοκομείο του Μανχάταν, μετά από αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το αποδεικτικό στοιχείο (εξέταση DNA) που αποδείκνυε ότι ήταν αθώος.

Ο Γουίλσον είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 1992, μαζί με τον φίλο του Άντονι Γιαμπούγκ για την δολοφονία της μητέρας του δεύτερου, της 12χρονης αδερφής του και του 12χρονου ξαδέρφου του.

Ο Γιαμπούγκ ήταν 18 ετών και ο Γουίσλον μόλις 15, όταν κατηγορήθηκαν για φόνο.

Ο ντετέκτιβ είχε τοποθετήσει τους δύο έφηβους σε χωριστά δωμάτια για να τους ανακρίνει και τους ανάγκασε να προβούν σε ψευδείς ομολογίες, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν και οι δύο.

Ο Γιαμπούγκ που καταδικάστηκε σε 75 χρόνια φυλάκιση, απελευθερώθηκε κι αυτός πέρυσι. Ο δικηγόρος του και το γραφείο του εισαγγελέα είχαν αρχίσει την επανεξέταση της υπόθεσης το 2010. Το 2013, νέα στοιχεία DNA που πήραν κάτω από τα νύχια της μητέρας του Γιαμπούγκ ταίριαξαν με σπέρμα από μία άλυτη υπόθεση βιασμού και δολοφονίας που έγινε το 1999, όταν οι δύο έφηβοι ήταν ήδη στη φυλακή.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου