AROUND THE WEB

Κινέζικη μασέλα από ούρα

κινέζικη-μασέλα-από-ούρα-739394

Κατά καιρούς τα ψεύτικα δόντια κατασκευάζονταν από διάφορα υλικά: από οστά ζώων ως ξύλο και χρυσό.

Πρόσφατα, κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν τεχνητά δόντια από ένα ασυνήθιστο και περίεργο υλικό: ανθρώπινα ούρα.

Πράγματα, όπως αναφέρεται στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Regeneration Journal, οι μικροσκοπικές δομές που μοιάζουν με δόντια προήλθαν από βλαστικά κύτταρα ούρων.

Τα ούρα επιλέχθηκαν διότι περιέχουν κύτταρα που εξέρχονται του σώματος, αλλά στο εργαστήριο μπορούν να μετατραπούν σε βλαστοκύτταρα.

Στη συνέχεια τα κύτταρα αυτά αναμειγνύονται με οργανικό υλικό για να αναπτυχθούν σε πραγματικά δόντια.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι η προσπάθεια των κινέζων επιστημόνων του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και Υγείας της Κουανγκτσόου βρήκε άμεσα επικριτές.

Ο ειδικός στα βλαστοκύτταρα Καθηγητής Κρις Μέισον από το University College του Λονδίνου, δήλωσε στο BBC ότι τα ούρα αποτελούν μια από τις “χειρότερες πηγές” για βλαστικά κύτταρα.

Καταρχάς περιέχουν πολύ μικρό αριθμό κυττάρων και κατά δεύτερο λόγο η αποτελεσματικότητα της μετατροπής τους σε βλαστοκύτταρα είναι πολύ χαμηλή.

“Η μεγάλη πρόκληση είναι να δημιουργηθούν δόντια που θα έχουν νεύρα και αγγεία, τα οποία θα πρέπει να ενσωματωθούν στον οργανισμό” προσθέτει ο Μέισον.

econews

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου