AROUND THE WEB

Κομπάρσοι οπαδοί ποδοσφαίρου έναντι 8 δολαρίων στο Κατάρ

κομπάρσοι-οπαδοί-ποδοσφαίρου-έναντι-8-750039

Μισθό ένα δολάριο την ώρα παίρνουν οι μετανάστες εργαζόμενοι στο Κατάρ για να κάθονται στα γήπεδα και να προσποιούνται ότι διασκεδάζουν, να χειροκροτούν και να κάνουν το «κύμα». Μερικές φορές μάλιστα, καλούνται να ντύνονται όπως οι κάτοικοι του Κατάρ και να φορούν λευκές κελεμπίες και μαντήλα.

«Το Κατάρ είναι πραγματικά παθιασμένο με τον αθλητισμό. Τα πάντα στη χώρα μας περιστρέφονται γύρω από τον αθλητισμό» δήλωσε τον Νοέμβριο η ελληνικής καταγωγής Αφροδίτη Μοσχούδη, παρουσιάστρια του Κατάρ στην επιλογή της χώρας για το Μουντιάλ του 2019.

Ωστόσο, οι κάτοικοι του Κατάρ δεν παρακολουθούν αγώνες τόσο συχνά. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε φέτος από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Σχεδιασμού και Στατιστικής, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δεν παρακολούθησαν κανέναν ποδοσφαιρικό αγώνα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, ενώ τα 2/3 των ερωτηθέντων πως οι πλαστοί οπαδοί ήταν ένας από τους λόγους που τους κράτησαν μακριά από τα γήπεδα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αξιωματούχοι του Κατάρ χρειάζονται κάποιους για να γεμίζουν τις κενές θέσεις στα γήπεδα, σύμφωνα με το Associated Press. Τα 30 λοιπόν ριάλια, που ισοδυναμούν με 8 δολάρια για τους μετανάστες εργαζόμενους είναι καλά χρήματα την ώρα μάλιστα που κάποιοι από αυτούς δηλώνουν πως απολαμβάνουν την «εργασία» τους.

«Κουνάω το σώμα μου… είμαι μέσα στο πλήθος, ζητοκραυγάζω και χορεύω» δήλωσε ο Αντού ένας εργαζόμενος από την Γκάνα. «Το να βρίσκομαι εκεί και να πληρώνομαι είναι ένα plus».

Εκτός αυτού ορισμένα στάδια είναι εξοπλισμένα με δωρεάν Wi-Fi και οι εργαζόμενοι μπορούν να στέλνουν e-mails σε συγγενείς και να μαθαίνουν νέα από την πατρίδα τους και την οικογένειά τους.

Οι αθλητές από την πλευρά τους δηλώνουν ότι πρόκειται για μια «περίεργη» κατάσταση. «Περίεργη, αλλά την προτιμούμε από το να παίζουμε μπροστά σε άδειες εξέδρες» δήλωσε ο Γάλλος βολεϊμπολίστας Έντουαρντ Ρόλαντσον.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου