Ανδρας της χρονιάς στη Ρωσία και φέτος ο Πούτιν

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-18, 20:18:37
Ανδρας της χρονιάς στη Ρωσία και φέτος ο Πούτιν

Πολύ δημοφιλής για ακόμη μία χρονιά αποδεικνύεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξασφαλίζοντας το 68% της κοινής γνώμης και αφήνοντας πολύ πίσω τους αντιπάλους τους για 15η χρονιά πίσω, από την εκλογή του ως πρωθυπουργός το 1999.

Υπήρξε ηγέτης κατά την κατάρρευση του ρουβλίου, της αυξανόμενης απομόνωσης της Ρωσίας και μιας δρακόντειας πίεσης στην Τύπο και της ελευθερίας του λόγου. Αλλά τίποτε, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να πτοήσει την δημοτικότητα του Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ονομάστηκε «Άνδρας της Χρονιάς» για 15 συνεχή χρονιά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο 62χρονος Πούτιν διατήρησε το στέμμα του με μια πελώρια διαφορά από τους αντιπάλους του, εξασφαλίζοντας το 68% της κοινής γνώμης. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο αντίπαλός του, υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, που πέτυχε ένα λυπηρό 4%.

Περίπου 1.500 Ρώσοι από όλη την χώρα κλήθηκαν να επιλέξουν από μια λίστα Ρώσων πολιτικών και δημόσιων προσώπων.

Όπως αποδεικνύεται το ρωσικό κοινό εγκρίνει την δυναμική προσέγγιση του Πούτιν αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι Ρώσοι που έχουν υποκύψει στην γοητεία του. Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις Προεδρικές εκλογές της χώρας της, μίλησε νωρίτερα φέτος «για τα φωτεινά μπλε μάτια» του Πούτιν παραδεχόμενη πως «όταν θέλει κάτι από εσένα, ρίχνει στη μάχη τη γοητεία του».

Και να μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Πούτιν, σύμφωνα με τον πρώην Σοβιετικό ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, θεωρεί τον εαυτό του ως «δεύτερο αμέσως μετά τον Θεό».

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=