Τραπεζίτης έχασε δουλειά και άδεια γιατί δεν κτυπούσε το νόμιμο εισιτήριο στον προαστιακό

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-15, 13:01:43
Τραπεζίτης έχασε δουλειά και άδεια γιατί δεν κτυπούσε το νόμιμο εισιτήριο στον προαστιακό

Επενδυτικός τραπεζίτης με ετήσιες απολαβές 1 εκατ. στερλινών «έκλεβε» συστηματικά για πέντε χρόνια τον προαστιακό σιδηρόδρομο του Λονδίνου μη καταβάλλοντας το ακριβές αντίτιμο, κάτι που του στέρησε τη δουλειά και την άδεια του.

Η Βρετανική Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) επέβαλε σήμερα Δευτέρα απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε λειτουργίας σε σχέση με ρυθμιζόμενες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στον επενδυτικό τραπεζίτη Τζόναθαν Πολ Μπάροους πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blackrock Asset Management για λόγους ηθικής απαξίας.

Στις 19 Νοεμβρίου 2013 ο Μπάροους συνελήφθη στις πύλες εξόδου του σταθμού της Cannon Street στο Λονδίνο μη έχοντας καταβάλει έγκυρο εισιτήριο για ολόκληρο το ταξίδι από το Stonegate. Από την έρευνα που έγινε καταδείχθηκε πως συστηματικά για μια πενταετία, αντί να πληρώνει εισιτήριο 21,50 λιρών , κατέβαλε μόλις 7,20 λίρες (μέσω κάρτας Oyster).

Για τον λόγω αυτό του επιβλήθηκε πρόστιμο 43.000 στερλινών από τον προαστιακό σιδηρόδρομο, το οποίο πλήρωσε άμεσα προκειμένου να μη δημοσιοποιηθεί το όνομα του. Ωστόσο, η υπόθεση του έγινε γνωστή από τις αρχές και τελικά το όνομα του δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο που μας πέρασε.

Αν και ενδιάμεσα ο Μπάροους αποχώρησε από την Blackrock Asset Management η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας ασχολήθηκε με την περίπτωσή τους και του επέβαλε κυρώσεις.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ελεγκτικής Αρχής ο Μπάροους κατέχει εξέχουσα θέση στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και η συμπεριφορά του υπολείπεται των αναμενόμενων προτύπων.

«Τα υπόχρεα πρόσωπα οφείλουν να ενεργούν με εντιμότητα και ακεραιότητα ανά πάσα στιγμή και, όταν δεν το κάνουν, εμείς θα αναλαμβάνουμε δράση», σημειώνει η FCA σε σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=