AROUND THE WEB

Ιαπωνία: Η «μαύρη χήρα έστειλε στον άλλο κόσμο έξι ηλικιωμένους άντρες της

ιαπωνία-η-μαύρη-χήρα-έστειλε-στον-άλλ-757045

Οταν ο Ισάο Καχέκι, ένας 75χρονος συνταξιούχος βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού του τον περασμένο Δεκέμβριο, η αστυνομία πίστεψε στην αρχή ότι ο θάνατος προήλθε από ανακοπή.

Αλλά ένας ανοιχτομάτης ντετέκτιβ άρχισε να υποψιάζεται κάτι άλλο. Παρατήρησε ότι ο Καχέκι, χήρος επί πολλά χρόνια, είχε ξαναπαντρευτεί ξαφνικά, μόλις ένα μήνα πριν από τον θάνατό του, με μια γυναίκα που συνάντησε μέσω γραφείου γνωριμιών.

Οταν οι εξετάσεις έδειξαν θανατηφόρα κυανιούχα στο αίμα του νεκρού, η αστυνομία άρχισε να ερευνά την σύζυγό του, την 68χρονη Τσισάκο Καχέκι. Αυτό που αποκαλύφθηκε σόκαρε την Ιαπωνία, μια χώρα με έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς ηλικιωμένων στον κόσμο: ο νεκρός ήταν ένας από τους έξι υγιείς ηλικιωμένους άνδρες που πέθαναν ξαφνικά τα τελευταία οκτώ χρόνια, μετά τον γάμο ή την ρομαντική γνωριμία με την Καχέκι.

Ολοι ήταν εύποροι, με σπίτια και τραπεζικές καταθέσεις, οικονομίες μιας ζωής που είχαν βάλει στην άκρη για να περάσουν άνετα τα γηρατειά τους. Οι περισσότεροι είχαν κάνει διαθήκες αφήνοντας την περιουσία τους στην Καχέκι.

Μετά την σύλληψή της, την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε κληρονομήσει περί το 1 δισ. γιέν (6,7 εκατ. ευρώ) από συζύγους και εραστές που δολοφόνησε.

Τα ταμπλόϊντ την αποκαλούν «Μαύρη Χήρα» από την δηλητηριώδη θηλυκή αράχνη που ζευγαρώνει και μετά σκοτώνει τους συντρόφους της. Πρώην ταμίας σε τράπεζα, η Καχέκι «μοιάζει περισσότερο με θείτσα, παρά με μοιραία γυναίκα. Η υπόθεση δείχνει πόσο εύκολος στόχος, πόσο ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι της κοινωνίας μας. Εχουν χρήματα αλλά φοβούνται την μοναξιά…» έγραψε μια εφημερίδα.

Μερικοί από τους πρώην γείτονες της Καχέκι στο Μούκο, ένα μικρό βιομηχανικό προάστιο του Κιότο, είπαν ότι πίσω από την δολοφονική δράση της μπορεί να κρύβεται η οικονομική απελπισία σε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν μικρότερους μισθούς και συντάξεις από τους άνδρες.

Το 2012, μια άλλη Γιαπωνέζα «μαύρη χήρα», η Κανάε Κιτζίμα καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή είχε δολοφονήσει τρεις εραστές της για οικονομικό όφελος.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου