AROUND THE WEB

Τα 11+1 τηλεοπτικά σχολεία που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μας

τα-111-τηλεοπτικά-σχολεία-που-έμειναν-χα-727437

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία τους μετά από παύση αρκετών μηνών.

Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, το lordoftheseries.gr θυμήθηκε 11+1 τηλεοπτικά σχολεία τα οποία έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μας και μας κάνουν να θέλουμε να επιστρέψουμε στα θρανία.

1. 13 Reasons Why– Liberty High School

Το σχολείο του Liberty είναι σίγουρα από τα πιο δύσκολα, αν θες να έχεις μια ευχάριστη γεύση από τα εφηβικά σου χρόνια . Με αρκετούς δύσκολους συμμαθητές, αλλά και μυστικά, το Liberty σίγουρα δεν θα έμπαινε στην κορυφή των προτιμήσεων μας. Θα πρέπει όμως να παραδεχτούμε πως στις χοροεσπερίδες και τις αποφοιτήσεις ξέρουν πώς να σε κάνουν να δακρύζεις.

2. Elite– Las Encinas

Το Las Encinas σίγουρα δεν είναι ένα σχολείο που ο καθένας μπορεί να πάει, καθώς είναι ιδιωτικό και κοστίζει μια περιουσία. Και μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Στο γνωστό σχολείο της σειράς Elite θα δυσκολευτείτε να βρείτε άτομα που μπορεί να εμπιστευτείτε, αλλά αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία, καθώς μπορεί και να γνωρίσετε τον έρωτα της ζωή σας, αν είστε τυχεροί. Ας σας αρέσουν και οι σχολικές στολές, ετοιμαστείτε να φορέσετε τα χρώματα του σχολείου!

3. Everything Sucks- Boring High School

Η απεικόνιση της σχολικής ζωής στη μικρή οθόνη ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 με σειρές όπως Saved by the Bell, Beverly Hills κ.ά. Στη προκειμένη, η σειρά του Netflix, Εverything Sucks, φέρνει την 90ς νοσταλγία, απεικονίζοντας αρκετά ρεαλιστικά τα εφηβικά προβλήματα. Όσοι θεατές πήγαιναν σχολείο τη δεκαετία του 1990 θα αναπολήσουν τις σχολικές αναμνήσεις του οπωσδήποτε. Γιατί το μόνο βαρετό σ’ αυτό το σχολείο, είναι ο τίτλος του!

4. Love, Victor– Creekwood High

O πρωταγωνιστής της σειράς, Victor , καθώς μετακομίζει οικογενειακώς από το Τέξας στην Ατλάντα, καλείται να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και ένα από αυτά είναι και το νέο του σχολείο! Αρκετά ψαρωμένος και συνεσταλμένος στην αρχή, ο Victor γνωρίζει νέους και ενδιαφέροντες συμμαθητές, ερωτεύεται, κάνει φιλίες και κερδίζει τη συμπάθεια του σχολείου,ήδη από τη 1η σεζόν! Τι αλλαγές θα έρθουν στη 2η σεζόν, τώρα που ο Victor έκανε coming out;

5. Riverdale– Riverdale High

Μπορεί η πόλη του Riverdale να κρύβει πολλά μυστικά, το σχολείο όμως είναι ένα μέρος που η παρέα του Archie, της Betty και της Verónica φαίνεται διασκεδάζουν αρκετά. Το σχολείο διαθέτει ένα σωρό εξωσχολικές δραστηριότητες, από συντάκτης στην σχολική εφημερίδα, έως και cheerleader στην ομάδα του σχολείου. Και ποιος δεν θα ήθελε να ήταν μέρος αυτής της φανταστικής παρέας και να συμμετέχει σε κανένα μιούζικαλ που και που, ακόμη και ας μην έχει καλή φωνή!

6. Scream – George Washington High School

Η πόλη του Lakewood και το σχολείο του George Washington είναι σίγουρα μέρη τα οποία δεν θα θέλαμε να επισκεφτούμε για αγιασμό! Και αυτό γιατί; Γιατί φυσικά παραμονεύει ένας κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος στέλνει απειλητικά μηνύματα, και θα προσπαθήσει να σε παρασύρει σε σκοτεινά μέρη. Μακριά από τουαλέτες λοιπόν και άδεια αποδυτήρια!

7. Sex Education– Moordale High School

Η επιτυχημένη σειρά του Netflix ‘Sex Education’ μας μεταφέρει στο λύκειο Moordale. Μπορεί να είναι ένα σχολείο που δεν φαίνεται να λειτουργεί ιδιαίτερα σωστά, ωστόσο, σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε μερικούς από τους χαρακτήρες της σειράς για συμμαθητές μας. Θα μπορούσες επίσης να λάβεις μερικά πολύ χρήσιμα tips για το σεξ από τον Otis. Πέραν όμως από την σεξουαλική αγωγή, η σειρά περνάει και πολύ όμορφα μηνύματα που θεωρούνται ταμπού για την κοινωνία μας.

8. The Chilling Adventures of Sabrina– Baxter High

Αν νομίζετε ότι είναι απαιτητικό να πηγαίνετε σε ένα μόνο σχολείο, ρωτήστε την έφηβη μάγισσα Σαμπρίνα να σας πει ποσό εύκολο είναι να παρακολουθείς δυο διαφορετικά σχολεία. Ούσα μισή μάγισσα και μισή θνητή, η Σαμπρίνα προσπαθήσει να ισορροπήσει την ζωή της στο Baxter High School δίπλα στους αγαπημένους φίλους της, αλλά και στην Academy of Unseen Arts μαθαίνοντας μαγεία. Σκεφτείτε να είχε και έξτρα φροντιστήρια!

9. The Magicians– Brakebills University for Magical Pedagogy

Το Brakebills είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό ινστιτούτο για να σπουδάσεις μαγεία. Κάτι σαν το Χάρι Ποττερ θα λέγαμε, αλλά για ενηλίκους. Το θέμα είναι ότι το σχολείο αυτό είναι το κρυφό που δεν γνωρίζεις καν ότι έχεις δηλώσει να φοιτήσεις εκεί μέχρι να σε καλέσουν για τις εισαγωγικές. Και άμα αποτύχεις, δεν θα θυμάσαι τίποτα! Αρκετά ενδιαφέρον τρόπος για να αντιμετωπίσεις την απόρριψη!

10. The Vampire Diaries– Mystic Falls High School

Το σχολείο του Mystic Falls μόνο συνηθισμένο δεν το λέει κανείς. Λυκάνθρωποι, βαμπίρ, μάγισσες και κυνηγοί μπορεί να είναι ανάμεσα στους συμμαθητές σου όποτε πρόσεχε σε ποιον μιλάς και με ποιον κάθεσαι δίπλα δίπλα. Και μην ξεχνάμε βέβαια πως ένα από τα αγαπημένα μας μαθήματα θα είναι σίγουρα η Ιστορία με τον Alaric Saltzman να μας διδάσκει για την ιστορία του Mystic Falls και των προγόνων της.

11. Young Sheldon- Medford High

Aν και η σειρά The Big Bang Theory μετά από 13 σεζόν ολοκληρώθηκε, δεν τελείωσε εκεί! Ο λόγος φυσικά, για τη spin-off σειρά, The Young Sheldon, που εξερευνά τα μαθητικά χρόνια του αγαπητού Sheldon Cooper. Η σειρά διαδραματίζεται τέλη 80ς- αρχές 90ς, όπου ο 9χρονος (στη 1η σεζόν) Sheldon πηγαίνει Γυμνάσιο και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Φυσικά, ο Sheldon ήταν από μικρός φιλομαθής, οπότε περνάει άπειρες ώρες στη βιβλιοθήκη. Οι καθηγητές προσπαθούν να διαχειριστούν την ευφυΐα του,σε ένα σχολείο που προσπαθεί να διαχειριστεί έναν “ιδιαίτερο” χαρακτήρα σαν του Sheldon!

Bonus: Recess ( To διάλειμμα) – Third Street Elementary School

Μια από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές των παιδικών μας χρόνων, η οποία στη χώρα μας προβαλλόταν από την ΕΡΤ. Η σειρά ασχολείται με τις σχολικές περιπέτειες μίας παρέας μαθητών, του T.J. και των φίλων του Βινς, Σπινέλι, Γκρέτσεν, Μάικυ και Γκας. Ποιος δε θα ήθελε αυτή τη παρέα για συμμαθητές και φίλους? Το ενδιαφέρον σ’ αυτή τη σειρά, εκτός από τη βασική παρέα, αποτελεί η απεικόνιση του σχολικού περιβάλλοντος ως μικρο-κοινωνία, με τη δική της διοίκηση, άγραφη νομοθεσία και ηγεσία, τον King Bob.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου