AROUND THE WEB

Η Rolls-Royce σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων, όχι όμως και μελιού!

η-rolls-royce-σταμάτησε-την-παραγωγή-αυτοκινήτ-97406

Λόγω της πανδημίας, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Rolls-Royce έχει ακινητοποιήσει την αλυσίδα παραγωγής των υψηλού κύρους αυτοκινήτων της. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να παράγει μέλι!

Σύμφωνα με το BMWBLOG, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ρεκόρ παραγωγής μελιού στο μελισσοκομείο της στο Goodwood του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου μια στρατιά 250.000 μελισσών εργάζεται ακατάπαυστα. Μάλιστα, η εταιρεία στοχεύει να υπερβεί τον στόχο που έχει θέσει φέτος, όσον αφορά τον όγκο παραγωγής.

Είναι εδώ και τρεις σεζόν που η Rolls-Royce παράγει μέλι και δηλώνει ότι το μέλι της είναι η “Rolls-Royce του μελιού”. Το μελισσοκομείο “Goodwood Apiary” βρίσκεται σε μία έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων, γεμάτη με μισό εκατομμύριο δέντρα, θάμνους και αγριολούλουδα.

Η εταιρεία μελισσοκομίας ιδρύθηκε το 2017. Διαθέτει, μάλιστα, και έξι παραδοσιακές ξύλινες κυψέλες. Οι πέντε από αυτές έχουν πάρει το όνομά τους από τους θρύλους τεσσάρων τροχών της Rolls-Royce: Phantom, Wraith, Ghost, Dawn και Cullinan. Η έκτη έχει το όνομα της μασκότ της αυτοκινητοβιομηχανίας: Spirit of Ecstacy.

“Το μελισσοκομείο υπογραμμίζει περαιτέρω την αφοσίωσή μας στο περιβάλλον, κάτι το οποίο σφραγίζει όλα όσα κάνουμε στο Goodwood” δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Rolls-Royce, Richard Carter.

“Τα βιώσιμα κτήριά μας, τα συστήματα διαχείρισης του βρόχινου νερού και το καταφύγιο άγριων πτηνών έχουν ήδη κάνει το σπίτι της Rolls-Royce στο Goodwood μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με αυτό το πρότζεκτ, που αξιοποιεί τη βιοποικιλότητα της τοποθεσίας, συνεισφέρουμε σε σημαντικό βαθμό στη διατήρηση και προστασία του ζωτικής σημασίας πληθυσμού μελισσών της Βρετανίας” υπογράμμισε.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν εμπορεύεται τη “Rolls-Royce του μελιού”. Δίνει το μέλι σε πελάτες της.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου