AROUND THE WEB

Ιστορίες κορονοϊού: Η “νεκρή“ συγγενής, βγήκε από το κώμα και ζήτησε να την παραλάβουν

ιστορίες-κορονοϊού-η-νεκρή-συγγεν-104841

Μία σουρεάλ ιστορία εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο στον Ισημερινό, με μία 74χρονη γυναίκα να θεωρείται νεκρή από όλη την οικογένειά της εξαιτίας απίστευτου μπερδέματος με άλλο πρόσωπο.

Η 74χρονη Άλμπα Μαρούρι και η οικογένειά της δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που τους συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε ελέω κορονοϊού να ανακοινώνει το θάνατό της και να στέλνει στην οικογένεια τις στάχτες της μετά από την αποτέφρωση που έγινε, για να πάρει όμως εκείνη τηλέφωνο τους δικούς της ανθρώπους μετά από 20 ημέρες και να τους ενημερώσει πως είναι καλά!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική εφημερίδα του Ισημερινού “El Comercio”, η κυρία Μαρούρι, που ζει στην πόλη Γκουαγιακιλ “εισήχθη στο νοσοκομείο τον Μάρτιο έχοντας υψηλό πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή και στις 27 Μαρτίου η οικογένειά της ενημερώθηκε για το θάνατό της.

Τους έδειξαν ένα πτώμα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, αλλά ήταν σε απόσταση όταν το είδαν εξαιτίας του φόβου της μόλυνσης”. Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, η ανιψιά της κυρίας Μαρούρι, η Χάιμε Μόρλα, είπε στους ανθρώπους του νοσοκομείου πως πίστευε πως το πτώμα άνηκε στη θεία της.

“Φοβόμουν να δω το πρόσωπό της. Ήμουν σε απόσταση 1,5 μέτρου. Είχε τα ίδια μαλλιά, το ίδιο χρώμα δέρματος”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ακολούθησε η αποτέφρωση του σώματος και η αποστολή των σταχτών στην οικογένεια.

Μέχρι την περασμένη Πέμπτη όλοι τη θεωρούσαν νεκρή, όμως τότε η 74χρονη ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά από κώμα τριών εβδομάδων στο οποίο βρισκόταν και είπε στους έκπληκτους γιατρούς το όνομά της, δίνοντάς τους μάλιστα το τηλέφωνο της αδερφής της, Άουρα, για να της τηλεφωνήσουν και να πάει να την παραλάβει.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι του νοσοκομείου επισκέφτηκαν το σπίτι της οικογένειας για να ζητήσουν συγγνώμη για το τραγικό μπέρδεμα, με την αδερφή της Άλμπα Μαρούρι, Άουρα, να δηλώνει: “Είναι θαύμα. Για σχεδόν έναν μήνα τη θεωρούσαμε νεκρή. Φανταστείτε πως έχω τις στάχτες κάποιας άλλης γυναίκας”.

Όπως αναφέρει το “BBC”, “η οικογένεια έχει ζητήσει να αποζημιωθεί από τις αρχές καθώς ήταν εκείνη που ανέλαβε το κόστος της αποτέφρωσης”, ενώ η κυρία Μαρούρι που επέστρεψε σπίτι της, είδε να της αγοράζουν νέο στρώμα καθώς το παλιό είχε πεταχτεί από τη στιγμή που τη θεωρούσαν νεκρή.

Σημειώνεται πως ο Ισημερινός είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγωθεί πολύ από την Covid-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι περισσότερα από 22.000 και τους νεκρούς να φτάνουν τους 600.

news247.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου