AROUND THE WEB

Κατερίνη, 1931: Γαϊδούρα γέννησε οκτάποδο κατσικάκι

κατερίνη-1931-γαϊδούρα-γέννησε-οκτάποδο-237275

Το κατσικάκι με τα οχτώ πόδια, το οποίο γεννήθηκε από ένα θηλυκό γαϊδούρι στην Κατερίνη της Μακεδονίας, κατέφτασε βαλσαμωμένο στα γραφεία της εφημερίδας “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, ως απόδειξη της ύπαρξής του, στις 20 Μαρτίου του 1931.

Το πήγε τυλιγμένο μέσα σ’ ένα σάκο κάποιος ευφυής επιχειρηματίας, ο οποίος το αγόρασε από τον ιδιοκτήτη της γαϊδούρας που το γέννησε. Κατόπιν, το βαλσάμωσε και σκόπευε να το εκθέσει στον τόπο των περίεργων θεαμάτων και τεράτων της οδού Αθηνάς ή του Μοναστηρακίου.

Το οκτάποδο κατσικάκι γεννήθηκε μικροσκοπικότατο. Ζύγιζε περίπου 600 γραμμάρια και έφερε τρίχωμα δασύ, χρώματος καφέ. Δυσανάλογα, όμως, με το μικρό του σώμα ήταν τα οχτώ του μακριά πόδια. Το τερατούργημα αυτό έζησε μονάχα πέντε ώρες μετά τον ερχομό του στον κόσμο.

Φωτογραφία του ζώου, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα

Ζωηρή εντύπωση προκάλεσε η αφήγηση του ιδιοκτήτη προς τον αγοραστή σχετικά με τα αισθήματα της μητέρας του τέρατος απέναντί του. Μόλις το είδε η γαϊδούρα, άρχισε να ογκανίζει θλιβερά και το απωθούσε με φανερή απέχθεια από κοντά της.

Μάλιστα, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ζώου, θεωρώντας την τερατογένεση αυτή έναν κακό οιωνό, κάλεσε ιερέα και έψαλε αγιασμό, προκειμένου να φύγουν τα “κακά πνεύματα”, τα οποία, όπως πίστευε, είχαν αρχίσει να περιτριγυρίζουν το σπιτικό του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 21/03/1931

Πηγή: strangepress.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου