AROUND THE WEB

Βρήκε αδέσποτο γατάκι στο δρόμο & το πήρε να το μεγαλώσει μέχρι που ανακάλυψε ότι ήταν ένα πούμα

βρήκε-αδέσποτο-γατάκι-στο-δρόμο-το-πή-290234

Είναι από τα πράγματα που λέμε «να μην σου τύχει». Μια μικρή κοπέλα από την Αργεντινή, η Φλωρεντία Λόμπο που μένει στην πόλη Σάντα Ρόζα ντε Λεάλες, καθώς διέσχιζαν έναν δρόμο άκουσαν κάτι κραυγές από μικρά γατάκια. Κοίταξαν καλύτερα και δίπλα σε έναν κάδο σκουπιδιών βρήκαν δυο χαριτωμένα τετράποδα, σε πολύ άσχημη όμως κατάσταση. Η Φλωρεντία αποφάσισε να σώσει τα γατιά. Βρήκε ένα χαρτόκουτο τα έβαλε μέσα και κίνησε για το σπίτι της.

Στο δρόμο διαπίστωσε ότι το ένα από τα δυο γατάκια είχε ήδη πεθάνει. Πήρε το άλλο μικρό γατάκι στο σπίτι, το περιέθαλψε, το τάισε, το πότισε και μέρα με τη μέρα το γατί άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις του. Ήταν ένα παιχνιδιάρικο γατί λίγο μεγαλύτερο όμως από το φυσιολογικό και αρκετά υπερκινητικό.

Τα παιχνίδια που έκανε η Φλωρεντία με τη γάτα ξεσήκωναν στο πόδι όλο το σπίτι. Μια φορά μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού το γατί έπιασε τον αστράγαλο της Φλωρεντία και με τα δόντια του τον μάτωσε.

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τη μέρα που η Φλωρεντία μαζί με τους γονείς της αποφάσισαν να πάνε το γατί στον κτηνίατρο για τα πρώτα εμβόλια. Ήταν ήδη τριών μηνών και του είχαν δώσει το όνομα Τίτο.

Εκεί είδαν τον κτηνίατρο να χάνει το χρώμα του αμέσως μόλις έβαλε το γατί στο τραπέζι και το εξέτασε. «Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι γάτα. Είναι ένα πούμα. Και για την ακρίβεια ένα jaguarundi puma» τους είπε χαρακτηριστικά.

Όλοι τα έχασαν. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Τελικά έκαναν τα εμβόλια και πήραν το Τίτο σπίτι. Την επόμενη μέρα ήρθαν σε επαφή με έναν υπεύθυνο από το κέντρο αγρίων ζώων της Αργεντινής ο οποίος μέσω των φωτογραφιών που του έστειλαν, επιβεβαίωσε χωρίς κανέναν δισταγμό ότι στην κατοχή τους δεν είχαν ένα γατάκι αλλά ένα πούμα.

Σε λίγες ημέρες η οικογένεια της Φλωρεντία είχε κανονίσει με το κέντρο αγρίων ζώων και έδωσε τον Τίτο, ο οποίος θα έμενε λίγο στο κέντρο και μετά θα επέστρεφε στο φυσικό του περιβάλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου