AROUND THE WEB

Τον κάλεσαν για να τον απολύσουν και αυτός πήγε στη συνάντηση …με έναν κλόουν

τον-κάλεσαν-για-να-τον-απολύσουν-και-αυ-372956

Πώς μπορεί μια απόλυση να γίνει πιο… ευκολοχώνευτη; Στο μυαλό ενός κειμενογράφου από τη Νέα Ζηλανδία, η απάντηση είναι ιδιαίτερα απρόσμενη: πάρε μαζί σου στη συνάντηση με τον εργοδότη έναν κλόουν.

Κι όμως, ο Τζος Τόμπσον το έκανε αυτό και- πιθανότατα- άφησε… σύξυλους τους εργοδότες του. Οταν έλαβε ένα σχετικά δυσοίωνο email που τον καλούσαν σε συνάντηση, «μυρίστηκε» τι σήμαινε αυτό. Ηταν αντιμέτωπος με την απόλυση. Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας τον ενθάρρυνε να πάει στη συνάντηση με ένα πρόσωπο που θα τον στήριζε, μια επιλογή που προβλέπει η νομοθεσία στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με το BBC.

Αντί όμως ο Τόμπσον να ζητήσει από κάποιον συγγενή ή φίλο του να τον συνοδεύσει, αποφάσισε να πληρώσει έναν κλόουν για να πάει μαζί του. «Πήρα ένα email που έλεγε “θα θέλαμε να συναντηθούμε για να συζητήσουμε κάποια θέματα που αφορούν τον ρόλο σου”. Ουσιαστικά κατάλαβα ότι θα με απέλυαν… οπότε σκέφτηκα να μην αφήσω να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία», δήλωσε ο Τόμπσον.

Η απόλυση μπροστά στον κλόουν

Τελικά, το προαίσθημα του Τζος Τόμπσον επιβεβαιώθηκε. Πήγε στη συνάντηση μαζί με τον κλόουν, ο οποίος έκανε ζωάκια με μπαλόνια κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αν και αρκετές φορές του ζήτησαν να σταματήσει, επειδή έκανε θόρυβο.

Οταν ήρθε το «μοιραίο» και του είπαν ότι τον απολύουν, ο κλόουν αντέδρασε στο πλαίσιο της κατάστασης. «Κούνησε το κεφάλι του όταν άκουσε τα άσχημα νέα, σαν να τον απέλυαν και εκείνον. Ηταν πράγματι επαγγελματίας», δήλωσε ο Τόμπσον, που προτείνει και σε άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Αν έχετε συγγενείς, φίλους, πάρτε τους μαζί σας σε μια συνάντηση για απόλυση. Αλλά αν υπάρχει διαθέσιμος κλόουν, σίγουρα το συνιστώ», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου