AROUND THE WEB

Πήγε στη Νορβηγία για να αυτοκτονήσει, αλλά …το γύρισε στη ληστεία Τράπεζας

πήγε-στη-νορβηγία-για-να-αυτοκτονήσει-521778

Σε φυλάκιση 14 μηνών καταδικάστηκε σήμερα ένας Ρώσος ο οποίος προσπάθησε να ληστέψει τη βορειότερη τράπεζα του κόσμου, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ του Αρκτικού Κύκλου, αλλά δεν φρόντισε να βρει σχέδιο… διαφυγής από το νησί.

Ο Μαξίμ Ποπόφ, 29 ετών, κατάφερε τον περασμένο Δεκέμβριο να αρπάξει περίπου 70.000 κορώνες Νορβηγίας (περί τα 7.150 ευρώ) από τη μοναδική τράπεζα του αρχιπελάγους, στην πόλη Λογκγιέραμπιεν της Σπιτσβέργης.

Αυτή ήταν η πρώτη ληστεία τράπεζας που έχει σημειωθεί ποτέ στο παγωμένο νησί της Νορβηγίας, που απέχει 1.000 χιλιόμετρα από τον Βόρειο Πόλο. Ήταν επίσης εξαρχής καταδικασμένη να αποτύχει.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του «Μπουτς Κάσιντι της Αρκτικής» ήταν πράγματι ελάχιστες: στη Λογκγιέραμπιεν οι πάντες γνωρίζονται μεταξύ τους ενώ η μοναδική «έξοδος» είναι το αεροδρόμιο της πόλης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός Ρώσος δεν πήγε στα Σβάλμπαρντ για να κάνει ληστεία αλλά για να αυτοκτονήσει: είχε διαβάσει στο Ίντερνετ ότι εκεί θα ήταν πολύ εύκολο να αποκτήσει ένα όπλο γιατί είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις πολικές αρκούδες, που είναι περισσότερες από εκείνους. Αφού απέτυχε να βάλει τέλος στη ζωή του, ο Ποπόφ προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή των αρχών και να συλληφθεί, για να μην αναγκαστεί να επιστρέψει στην πατρίδα του. Δεν εξήγησε όμως γιατί δεν ήθελε να γυρίσει στη Ρωσία.

Το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ είναι διπλάσιο σε έκταση από το Βέλγιο, αλλά έχει μόνο 3.000 κατοίκους – εκ των οποίων οι 2.000 στο Λογκγίαρμπιεν – και σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου