AROUND THE WEB

Κατεδάφισαν λάθος σπίτι και τα ρίχνουν στο… Google Maps

κατεδάφισαν-λάθος-σπίτι-και-τα-ρίχνου-53604

Όταν τα Χριστούγεννα οι ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Ρόουλετ του Τέξας, μία οικογένεια είχε την τύχη να δει το σπίτι της να στέκεται όρθιο παρά τις ζημιές που υπέστη. Ό,τι γλίτωσε όμως από τη μανία της φύσης, το έπαθε από την «αβλεψία» ενός συνεργείου κατεδάφισης που, κατά λάθος, έριξε το δικό τους σπίτι αντί του γείτονα.

Το συνεργείο νίπτει τας χείρας του και ρίχνει την ευθύνη στο… Google Maps.

Η οικογένεια είχε μετακομίσει προσωρινά σε άλλο σπίτι επειδή η μονοκατοικία τους στο Ρόουλετ χρειαζόταν επισκευές μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας της 26ης Δεκεμβρίου. Περίμενε την ολοκλήρωσή τους για να επιστρέψει αλλά την Τρίτη χτύπησε το τηλέφωνο.

Η πληροφορία που τους άφησε άφωνους ήταν πως το σπίτι είχε εξαφανιστεί. Τι είχε γίνει: Την ίδια ημέρα, όπως αναφέρει η Washington Post, είχε έρθει ένα συνεργείο κατεδάφισης της εταιρείας B. L. Nabors Demolitions και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα.

Η απάντηση που πήρε η οικογένεια από την εταιρεία: Θα τα βρείτε με την ασφαλιστική μας -με την προειδοποίηση πως «θα πρέπει να δώσετε σκληρή μάχη».

Ακόμη καλύτερη όμως ήταν η εξήγηση: Ένας υπάλληλος τούς έστειλε τον χάρτη που τους οδήγησε στο σπίτι -ένα screenshot από το ηλεκτρονικό Google Maps. Το σπίτι που θα κατεδάφιζαν ήταν στον αριθμό 7601 της Οδού Κουστώ, το σπίτι που όντως κατεδάφισαν ήταν στον αριθμό 7601 της Οδού Καλυψούς.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου