AROUND THE WEB

«Για τα Όσκαρ ψηφίζουν οι παραδουλεύτρες του Χόλιγουντ»

για-τα-όσκαρ-ψηφίζουν-οι-παραδουλεύτ-662005

Στην αποκάλυψη ότι πολλές από τις ψήφους για τα Όσκαρ ανήκουν στις… οικιακούς βοηθούς του Χόλιγουντ και όχι στους ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως θα έπρεπε προχώρησε ο βετεράνος κριτικός κινηματογράφου Μπάρι Νόρμαν.

Σε σχόλιά του στους Radio Times, ο 81χρονος βρετανός κριτικός είπε ότι από τους 6.000 τους επαγγελματίες του κινηματογράφου που καλούνται να ψηφίσουν για να αναδείξουν τους νικητές των Όσκαρ, πολλοί είναι αυτοί που δεν παρακολουθούν ποτέ τις υποψήφιες ταινίες και αναθέτουν τη δουλειά στις οικιακές τους βοηθούς!

«Υπάρχει το ερώτημα για το αν όλοι οι ψηφοφόροι πράγματι βλέπουν τις ταινίες. Είναι κοινό μυστικό ότι ειδικά οι γηραιότεροι αναθέτουν στις παραδουλεύτρες τους να βλέπουν τα φιλμ στο DVD και να λένε την άποψή τους» είπε ο Μπάρι Νόρμαν.

Ίσως γι’ αυτό έλαβε και τόσες υποψηφιότητες το δράμα «The Help» το 2011, το οποίο αναφέρεται στη σχέση μιας λευκής γυναίκας με τις δύο Αφροαμερικανίδες υπηρέτριες της, το 1963, σχολίασε πικρόχολα ο Independent.

«Το να είσαι υποψήφιος για ένα Όσκαρ είναι μία νίκη από μόνο του. Όμως προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες μπαίνουν στο παιχνίδι» είπε από την πλευρά του ο Νόρμαν, ο οποίος προτού ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων είχε υπηρετήσει το παγκόσμιο σινεμά επί τέσσερις δεκαετίες από το πόστο του κριτικού – άλλωστε ήταν επί 26 συνεχή χρόνια ο παρουσιαστής της σημαντικότερης εκπομπής για τον κινηματογράφο στο BBC, το «Film».

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου στο Χόλιγουντ, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Από εννέα υποψηφιότητες έχουν τα φιλμ «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου και το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουές Αντερσον.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου