AROUND THE WEB

Συνελήφθη γιατί πλήρωσε τους φόρους του σε χαρτονομίσματα του 1$

συνελήφθη-γιατί-πλήρωσε-τους-φόρους-τ-677843

«Για διατάραξη της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας» του τοπικού γραφείου της εφορείας συνελήφθη ένας άνδρας στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή προσπάθησε να πληρώσει τον φόρο του σε χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου.

Ο 27χρονος Τίμοθι Νόρις, προσπαθούσε να πληρώσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους 600 δολαρίων σε ένα υποκατάστημα εφορίας στο Τέξας, την περασμένη Τετάρτη, όταν το ζήτησαν να φύγει από το γραφείο του Ελεγκτή Τόμι Σμιθ. Ο τελευταίος τον κατηγόρησε πως προσπάθησε να προκαλέσει διατάραξη της αποτελεσματικότητας λειτουργίας της Αρχής, καθώς ήθελε να πληρώσει τον φόρο του σε χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου.

Τα χαρτονομίσματα, όμως, ήταν διπλωμένα πολύ καλά και θα απαιτούσε «τουλάχιστον έξι λεπτά από έναν υπάλληλο του προσωπικού για να ξεδιπλώσει καθένα εξ αυτών» δήλωσε ο Σμιθ.

Το ξεδίπλωμα των χρημάτων θα παρέλυε την δουλειά στο γραφείο, γι’ αυτό και ο Σμιθ ζήτησε από τον 27χρονο να φύγει. Ωστόσο, ο τελευταίος αρνήθηκε. Ο αναπληρωτής αξιωματικός υπηρεσίας από το γραφείο του Σερίφη που ήταν παρών στο περιστατικό, προσπάθησε να τον συλλάβει αλλά ο Νόρις προέβαλε αντίσταση και τότε ο αξιωματικό αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει βία για να τον θέσει υπό κράτηση.

Ο Νόρις κατηγορείται τώρα για εγκληματική καταπάτηση και αντίσταση κατά της αρχής ενώ η εγγύηση έχει οριστεί στα 500$.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου