AROUND THE WEB

ΗΠΑ: Περπατά καθημερινά 33 χιλιόμετρα για να πάει στη δουλειά του

ηπα-περπατά-καθημερινά-33-χιλιόμετρα-γι-685322

Ανίκανος να αντέξει οικονομικά την αγορά ενός αυτοκινήτου, ο Τζέιμς Ρόμπερτσον, από το Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών, περπατά καθημερινά 33 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να πάει στη δουλειά του στο εργοστάσιο. Ένας κάτοικος της πόλης παρατήρησε το «ταξίδι» του αυτό και προσφέρθηκε να τον μεταφέρει. Τώρα, οι καλοί Σαμαρείτες μπορούν μέσω μιας ηλεκτρονικής σελίδας, να δωρίσουν χρήματα για την αγορά ενός αυτοκινήτου και όχι μόνο.

Μέχρι σήμερα, η σελίδα GoFundMe «Βοηθήστε τον Τζέιμς Ρόμπερτσον να αγοράσει ένα αυτοκίνητο» (Help James Robertson Get a Car), είχε συγκεντρώσει πάνω από 271.000 δολάρια σε δωρεές.

Ο Ιβάν Λίντι, ένας 19χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Wayne State, άκουσε για πρώτη φορά για τον Ρόμπερτσον στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θέλησε να τον βοηθήσει. «Ήταν πραγματικά σοκαριστικό να βλέπεις κάποιον να περπατά κάθε μέρα 33 χιλιόμετρα. Είναι περίπου η απόσταση που διανύω κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά, και μου φάνηκε αδιανόητο να περπατά καθημερινά τόσο πολύ» δήλωσε στο «Russia Today».

Τότε διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι στο τμήμα σχολίων της τοπικής εφημερίδας «Detroit Free Press»εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους για δωρεά χρημάτων υπέρ του Ρόμπερτσον. Και τότε ο Λίντι αποφάσισε να ξεκινήσει μια σελίδα στο GoFundMe με στόχο τη συγκέντρωση € 5.000 για τον Robertson. «Μέσα σε μία ώρα, είχαμε σχεδόν φτάσει το στόχο μας. Έτσι έθεσε νέο στόχο τα 25.000 δολάρια και έχουμε φτάσει τα 160.000 μέχρι αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Λίντι.
ΗΠΑ: Περπατά καθημερινά 33 χιλιόμετρα για να πάει στη δουλειά του

Ο Ρόμπερτσον από την πλευρά του είναι ένας ταπεινός άνθρωπος που δεν δέχεται εύκολα βοήθεια από άλλους. Θέλει να είναι ανεξάρτητος και να αντιμετωπίζει μόνος του τα πράγματα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την υποστήριξη όλων και τις δωρεές που έχουν συγκεντρωθεί στο όνομά του. «Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε χρήματα για τον Ρόμπερτσον, όσο οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δωρίσουν».

Όπως δήλωσε ο Ρόμπερτσον στο «Fox News» δεν ήταν σε θέση να αγοράσει αυτοκίνητο με το μισθό του που μόλις και μετά βίας φτάνει τα 11 δολάρια την ώρα. Για πάνω από μία δεκαετία διαασχίζει 33 χιλιόμετρα για να πάει και να γυρίσει στην εργασία του. «Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πως νιώθω. Δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί» δήλωσε.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου