AROUND THE WEB

Παράνομη εισαγωγή γατιών προς κατανάλωση στο Βιετνάμ

παράνομη-εισαγωγή-γατιών-προς-κατανά-692318

Η αστυνομία του Βιετνάμ ανακάλυψε πολλές χιλιάδες γάτες που είχαν εισαχθεί παράνομα από την Κίνα, τις οποίες οι αρχές εντόπισαν συνωστισμένες σε κλουβιά μέσα σε ένα φορτηγό. Οι γάτες προορίζονταν για «κατανάλωση», καθώς το κρέας τους θεωρείται εκλεκτός μεζές στο Βιετνάμ.

Το κρέας της γάτας, την οποία στην τοπική διάλεκτο αποκαλούν «μικρή τίγρη», είναι πολύ δημοφιλές στο Βιετνάμ αν και η κατανάλωσή του επίσημα απαγορεύεται.

Ο οδηγός του φορτηγού, που συνελήφθη την Τρίτη ενώ μετέφερε ένα φορτίο με γάτες βάρους 3 τόνων, υποστήριξε ότι τις αγόρασε στην επαρχία Κουάνγκ Νινχ, κοντά στα σύνορα. Οι γάτες προορίζονταν για «βρώση» και θα κατέληγαν σε εστιατόρια του Ανόι, εξήγησε η αστυνομία.

«Δε γνωρίζουμε ακόμα τι θα κάνουμε με τις γάτες καθώς είναι υπερβολικά πολλές» υποστήριξε ένας αστυνομικός, ενώ προσέθεσε ότι η νομοθεσία του Βιετνάμ επιβάλλει την καταστροφή κάθε προϊόντος λαθρεμπορίου.

Δεκάδες εστιατόρια σερβίρουν κρέας γάτας στο Ανόι, όπου σπάνια βλέπει κανείς στους δρόμους να κυκλοφορούν αυτά τα τετράποδα καθώς οι ιδιοκτήτες τους φοβούνται ότι επιτήδειοι θα τις κλέψουν και θα τις πουλήσουν σε εστιατόρια.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου