Στη Γιούτα κάθε καλοκαίρι βρέχει πέστροφες -Ο αντισυμβατικός ανεφοδιασμός λιμνών με ψάρια από αέρος

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-12, 10:27:05
Στη Γιούτα κάθε καλοκαίρι βρέχει πέστροφες -Ο αντισυμβατικός ανεφοδιασμός λιμνών με ψάρια από αέρος

Ένα μάλλον ασυνήθιστο θέαμα παρακολουθούν την περίοδο του καλοκαιριού οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών στη Γιούτα των ΗΠΑ. Αεροπλάνα πετούν πάνω από τις απομακρυσμένες λίμνες της περιοχής και αφήνουν στον αέρα εκατομμύρια ψάρια που πετούν για λίγα δευτερόλεπτα πριν βρεθούν στο γλυκό νερό.

Το βίντεο της αερομεταφοράς μικρών σε ηλικία (και μήκος) ψαριών κυκλοφόρησε από την υπηρεσία προστασίας της άγριας ζωής της Γιούτα μέσα στο Σαββατοκύριακο και γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον χρηστών του διαδικτύου ανά τον κόσμο.

Ανεφοδιασμός ψαριών στις ΗΠΑ από το 1956
Διαβάζουμε πως η πρακτική της συμπλήρωσης ψαριών σε απομακρυσμένες λίμνες στα ορεινά της Γιούτα είναι κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο και πως εφαρμόζεται από τη δεκαετία του ‘50.

Ωστόσο, πριν από χρόνια, οι υπεύθυνοι της Πολιτείας ήταν υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα ψάρια οδικώς, γεγονός που απαιτούσε πολύ περισσότερο χρόνο, ενώ ήταν ιδιαίτερα στρεσογόνο για τους υδρόβιους οργανισμούς. 

Όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, τα ψάρια που επιλέγονται είναι τόσο μικρά, ώστε κατά την πτώση της να μην φέρουν σοβαρά τραύματα και να καταφέρουν να επιζήσουν στις λίμνες.

Πέστροφες πλημμυρίζουν τον ουρανό της Γιούτα

Επιλέγονται λοιπόν ψάρια μήκους 2,5 με 7,6 εκατοστών, τα οποία δεν κινδυνεύουν κατά την πτήση, αφού το ποσοστό επιβίωσής του αγγίζει το 95%. Η μεταφορά στα βουνά οδικώς ήταν πολύ πιο επίπονη, καθώς τα ψάρια στρεσάρονταν, ενώ ήταν δύσκολο να διατηρηθεί στις δεξαμενές το ποσοστό οξυγόνου που απαιτείται για την επιβίωσή τους.

Ένα υβρίδιο πέστροφας επιλέγεται για τον ανεφοδιασμό, ψάρια που δεν δύνανται να αναπαραχθούν, προκειμένου να μην επηρεαστεί ο υδροβιότοπος από την παρουσία τους στα νερά της λίμνης.

Περισσότερες από 200 απομακρυσμένες λίμνες στη Γιούτα ανεφοδιάζονται κάθε χρόνο από αέρος με νέα ψάρια, επιστρατεύοντας τη μέθοδο αυτή.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=