Γεωργός στο Βέλγιο άλλαξε τα σύνορα με τη Γαλλία για να κάνει τη δουλειά του

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-07, 12:04:40
Ιδού η επίμαχη πέτρινη στήλη |BBC
Γεωργός στο Βέλγιο άλλαξε τα σύνορα με τη Γαλλία για να κάνει τη δουλειά του

Σε άλλες εποχές ένα τέτοιο περιστατικό θα γινόταν αιτία για διπλωματικά διαβήματα, αλληλοκατηγορίες ακόμα και αφορμή πολέμου. Στις μέρες μας μεταξύ της Γαλλίας και του Βελγίου προκάλεσε απλώς μερικά χαμόγελα.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας περιπατητής στο δάσος παρατήρησε ότι η πέτρινη κολώνα που βρίσκεται ακριβώς πάνω στο σύνορο ανάμεσα στις δύο χώρες είχε μετακινηθεί κατά 2,29 μέτρα, μεγαλώνοντας ελάχιστα την επικράτεια του Βελγίου σε βάρος αυτής της Γαλλίας.

Δράστης αυτής της αλλαγής συνόρων, όπως ανέφερε το BBC, ήταν ένας βέλγος γεωργός, ο οποίος είχε αγανακτήσει από την παρουσία της πέτρινης στήλης πάνω στην πορεία του τρακτέρ του. Οπότε έκανε κάτι απλό: την μετακίνησε για να κάνει τη δουλειά του.

Οι βελγικές αρχές σκοπεύουν να επικοινωνήσουν με τον γεωργό για να του ζητήσουν να επιστρέψει τη στήλη στην αρχική της θέση. Αν δεν συμβεί αυτό, της υπόθεσης θα επιληφθεί το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, το οποίο θα πρέπει να συγκαλέσει μία κοινή γαλλοβελγική επιτροπή για τα σύνορα κάτι που έχει να γίνει από το 1930, ενώ θα υπάρξουν και κυρώσεις για τον γεωργό αν αρνηθεί να συμμορφωθεί

Το σύνορο ανάμεσα στις δύο χώρες που έχει μήκος 620 χιλιόμετρα καθορίστηκε με συνθήκη το 1820, πέντε χρόνια μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό. Η επίμαχη πέτρινη στήλη χρονολογείται από το 1819.

Πηγή: Protagon.gr

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=