AROUND THE WEB

«Είμαι ομοφυλόφιλος» 90χρονος αποκάλυψε το μυστικό του, ενώ είχε παντρευτεί & απέκτησε παιδί

είμαι-ομοφυλόφιλος-90χρονος-αποκάλυ-752538

Σε ηλικία 90 ετών, ο Κένεθ Φελτς αποκάλυψε κάτι που για πολλές δεκαετίες κρατούσε μυστικό: την ομοφυλοφιλία του.

Πρόκειται για μια κίνηση γενναιότητας εκ μέρους του ηλικιωμένου άνδρα, στις ΗΠΑ, ο οποίος ανακάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος σε ηλικία 20 ετών, αλλά δεν το ομολόγησε ποτέ.

«Ημουν κλεισμένος σε ένα ντουλάπι για όλη μου τη ζωή, βαθιά στο ντουλάπι, πίσω από στοίβες και στοίβες ρούχων. Το να κάνεις coming-out στις δεκαετίες 1950, 1960 και 1970 ήταν αδύνατο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν σχεδίασα ποτέ να αποκαλύψω την αλήθεια. Δεν υπήρχε τότε κοινότητα γκέι και δεν είχα το κουράγιο να αντιμετωπίσω την κοινωνία εκείνη την εποχή, επομένως απλά συνέχισα τη ζωή μου», εκμυστηρεύθηκε ο 90χρονος σε συνέντευξή του στο Denver Post.
Παρά την αισθηματική του μοναξιά, ο Κένεθ παντρεύτηκε μια γυναίκα με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Ρεβέκα. Η κόρη του, μάλιστα, απέδειξε ότι είναι ανοικτό πνεύμα, διότι μόλις ο πατέρας της αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος του γνωστοποίησε την υποστήριξή της. «Εχει τόσο κουράγιο, όσο δεν φαντάζεται. Είναι εκπληκτικό», είπε η κόρη του.

O 90χρονος και η κόρη του, Ρεβέκα / Φωτογραφία: Facebook

Η κατανόηση που έδειξαν αρκετοί μετά την αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας του, έπεισε τον Κένεθ να κάνει ευρύτερα γνωστό ότι είναι γκέι. Αρχικά, το δημοσιοποίησε σε όλη την οικογένειά του και εξήγησε ότι όλα αυτά τα χρόνια το κρατούσε μυστικό. Τους αποκάλυψε μάλιστα και μια συγκινητική ιστορία: όταν έγραφε τη βιογραφία του, θυμήθηκε τον Φιλίπ, τον πραγματικό του έρωτα, τον οποίο είχε συναντήσει στην Καλιφόρνια, τη δεκαετία του ’50. Αποκάλυψε επίσης ότι είχε πάντα την αίσθηση πως ζούσε σε δύο προσωπικότητες, από τη μία ο Κένεθ, ένας ετεροφυλόφιλος, και από την άλλη ο Λάρι, ένας ομοφυλόφιλος.

Σήμερα ο Κένεθ μπορεί να πει την αλήθεια και σε μια ευρύτερη κοινότητα. Ετσι, στο Facebook αναρτά συνεχώς φωτογραφίες του, στις οποίες φοράει μπλούζες με τη σημαία στα χρώματα LGBT.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου