AROUND THE WEB

Θεσσαλονίκη: Γιατί οι δρόμοι γέμισαν με τηγανητά αυγά [εικόνες]

θεσσαλονίκη-γιατί-οι-δρόμοι-γέμισαν-μ-19571

Περπατώντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το βλέμμα σηκωμένο ψηλά, αντικρίζει κανείς εικόνες από γκράφιτι σε τοίχους κτιρίων με διάφορα σχέδια και μηνύματα. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που περπατούν συνεχώς με το κεφάλι σκυμμένο πάνω από μια οθόνη κινητού.

Σ’ αυτούς «απευθύνονται» τα… τηγανητά αυγά «μάτια» που υπάρχουν σε διάφορα πεζοδρόμια στο κέντρο, στη Βασ. Όλγας αλλά και σε άλλα τυχαία σημεία της Θεσσαλονίκης. Μια αναπάντεχη συστάδα από γκράφιτι με κεντρικό «ήρωα» το τηγανητό αυγό που αιφνιδιάζει ευχάριστα.


«Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που προχωράνε με σκυμμένο κεφάλι επειδή κοιτούν το κινητό τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημιουργός της εικαστικής αυτής παρέμβασης, η «eggonyourway», και εξηγώντας το κίνητρό της σημειώνει: «Είναι ωραίο να ακούω κάποιους να το συζητάνε και την άλλη μέρα εντελώς τυχαία να δουν και κάτω από το σπίτι τους ένα τηγανητό αβγό. Επίσης πιστεύω ότι οποιαδήποτε τυχαία ιδέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τέχνη. Ναι, ακόμα και ένα τηγανητό αυγό!», λέει και περιγράφει πώς «γεννήθηκε» η ιδέα.

«Ξεκίνησα να κάνω γκράφιτι με άλλο ψευδώνυμο το 2008. Φέτος ήθελα να κάνω κάτι άλλο χωρίς απλώς να γράφω ένα ψευδώνυμο επειδή κατάλαβα ότι μπορεί αυτό να περνάει απαρατήρητο», τονίζει η «eggonyourway», που μάλλον πέτυχε το στόχο της.


«Με αυτό στο μυαλό, ένα ζωγραφισμένο αβγό στον δρόμο σίγουρα κινεί την περιέργεια και σε αυτούς. Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες. Οπότε το πού θα ζωγραφίσω τα αυγά, κρίνεται από το πού θα ταίριαζαν στη φωτογραφία», επισημαίνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου