AROUND THE WEB

ΗΠΑ : Ιερέας έριξε αγιασμό στους πιστούς με… νεροπίστολο

ηπα-ιερέας-έριξε-αγιασμό-στους-πιστού-76056

Ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή ώστε και να μη στερήσει τη θρησκευτική παράδοση από το ποίμνιό του, αλλά και να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κοροναϊού.

Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Πελκ, φορώντας μάσκα, ασπίδα προσώπου και γάντια ως επιπλέον μέτρα αυτοπροστασίας, εκτόξευε με νεροπίστολο αγιασμό σε κάθε αυτοκίνητο που σταματούσε μπροστά στα σκαλοπάτια του Αγίου Αμβροσίου στο Ντιτρόιτ.

O 70χρονος Πελκ παραδέχτηκε στο BuzzFeed πως ελάχιστα τον απασχολούσε το πώς θα αντιδρούσε το Βατικανό στις εικόνες αυτές που τον παρουσιάζουν να εκτοξεύει αγιασμό στα αυτοκίνητα. Όπως είπε, όμως, «ακόμα δεν έχω ακούσει κάτι…».

Πρόθεσή του ήταν να σκαρφιστεί ένα τρόπο για να συνεχίσει την παράδοση ευλογίας των ενοριτών του, παρά τα μέτρα κατά της πανδημίας κορωνοϊού.

Ο ιερέας Τιμ δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι εξεπλάγην από το γεγονός ότι οι φωτογραφίες του έχουν γίνει viral, είναι χαρούμενος που κατάφερε να βοηθήσει τους πιστούς της κοινότητάς του να έχουν ένα αξέχαστο Πάσχα. «Μέρος αυτού που κάνω είναι να δημιουργώ αναμνήσεις για το μέλλον» δήλωσε.

«Η εκκλησία και οι πιστοί παίρνουν την πανδημία πολύ σοβαρά» τονίζει ο Πελκ. Μάλιστα, οι πιστοί δένουν μία μπλε κορδέλα πάνω στα δέντρα της εκκλησίας για κάθε άνθρωπο που πεθαίνει από κοροναϊό στο Μίσιγκαν. Ο αριθμός των θυμάτων πλησιάζει τις 5.000 στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου