AROUND THE WEB

Κάλεσαν την αστυνομία γιατί παιδί με σύνδρομο Down έκανε ότι σημάδευε με όπλο τη δασκάλα

κάλεσαν-την-αστυνομία-γιατί-παιδί-με-σ-201205

Μια μητέρα στις ΗΠΑ κατήγγειλε τη μεταχείριση που επιφύλαξε το σχολείο της στην εξάχρονη κόρη της, που πάσχει από σύνδρομο Down, αφού η διεύθυνση κάλεσε την αστυνομία, διότι το παιδί υποδύθηκε ότι στόχευε με όπλο τη δασκάλα του.

«Είναι παράλογο να εμπλέκουν την αστυνομία για ένα περιστατικό που αφορά ένα παιδί νηπιαγωγείου το οποίο στόχευσε με το δάκτυλό του χωρίς καμία μοχθηρία» είπε η μητέρα της 6χρονης Μάγκι Γκέινς, σε μια δήλωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η μικρή Μάργκοτ, που πηγαίνει στο σχολείο του Valley Forge, στα περίχωρα της Φιλαδέλφειας, αντέδρασε όταν η δασκάλα της της ζήτησε να αλλάξει τάξη. Το κορίτσι σχημάτισε με τα δάκτυλά του ένα όπλο και είπε απευθυνόμενο σε εκείνη: «Σε πυροβολώ».

Η διευθύντρια του σχολείου αποφάσισε να εφαρμόσει την πολιτική όπως έχει οριστεί από την εκπαιδευτική περιφέρεια, που προβλέπει να ειδοποιείται η αστυνομία στην περίπτωση μιας «απειλής».

«Η διευθύντρια μίλησε στην κόρη μου και σύντομα αποσαφηνίστηκε ότι δεν είχε καταλάβει (την ενέργειά της) ούτε το νόημα των λεγομένων της κι ότι δεν θα προξενούσε κακό στην εκπαιδευτικό ή στους συμμαθητές της» υπογράμμισε η Γκέινς.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τον Νοέμβριο, όμως η όλη διαμάχη είδε το φως της δημοσιότητας αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από ρεπορτάζ του τοπικού παραρτήματος του CBS στη Φιλαδέλφεια.

Οι εκπαιδευτικές αρχές της περιφέρειας του Τρέντιφριν/Ισττάουν επισήμαναν, από την πλευρά τους, ότι οι ισχύοντες κανονισμοί αποτελούν καρπό της συνεργασίας μεταξύ γονέων, αστυνομικών αρχών, οργανώσεων για την ασφάλεια, επαγγελματιών του τομέα της ψυχικής υγείας και νομικών. Εντούτοις, όπως επιβεβαίωσαν στο CBS, θα επανεξετάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση του σχολείου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου