AROUND THE WEB

Αγόρασε Ρόλεξ το 1974 για 345 δολ.- Έμεινε…«ξερός» όταν έμαθε τη σημερινή του αξία

αγόρασε-ρόλεξ-το-1974-για-345-δολ-έμεινεξε-218864

Ένας άνδρας παρουσίασε σε μια εκπομπή για αντίκες και συλλεκτικά αντικείμενα ένα ρολόι Ρόλεξ που είχε αγοράσει το 1974 για 345,97 δολάρια για να μάθει τη σημερινή του αξία- και η αντίδρασή του, αν και ενδεχομένως κάπως «θεατρική», μάλλον αντικατοπτρίζει όντως την έκπληξη που του προκάλεσε.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όταν ο ειδικός εκτιμητής του είπε ότι η αξία του σε μια δημοπρασία σήμερα θα έπιανε τα 400.000 δολάρια, έπεσε στο έδαφος. Ωστόσο δεν έμεινε εκεί: Λόγω της εξαιρετικά καλής κατάστασης του ρολογιού, η αξία του ανεβαίνει ακόμα παραπάνω, και κινείται μεταξύ 500.000 και 700.000 δολαρίων.

Ο άνδρας αυτός, όπως αναφέρει το Huffingtonpost.gr εμφανίστηκε στη σειρά «Antiques Roadshow» με το ρολόι, τύπου Rolex Oyster Cosmograph Reference No. 6263, για να μάθει την αξία του. Η εκπομπή αυτή ταξιδεύει ανά τις ΗΠΑ για να βρίσκει «κρυμμένους θησαυρούς». Επί της προκειμένης η εκπομπή βρισκόταν στη Μπονάνζαβιλ του Φάργκο, στη Βόρεια Ντακότα.

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο άνδρας αυτός είναι βετεράνος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, και είχε αγοράσει το ρολόι επειδή είχε ακούσει πως η μάρκα ήταν καλή για καταδύσεις. Όπως είπε, το είχε παραγγείλει τον Νοέμβριο του 1974 και το παρέλαβε τον Απρίλιο του 1975. Ωστόσο, όταν έφτασε- τότε του είχε κοστίσει σχεδόν ένα μηνιάτικο, ακόμα και με έκπτωση 10%- αποφάσισε πως «παραήταν ωραίο» για να βάλει στο θαλασσινό νερό. Οπότε το κράτησε σε μια θυρίδα για περίπου 40 χρόνια, βγάζοντάς το έξω λίγες μόνο φορές, για να το ελέγξει. Ως εκ τούτου, το ρολόι ήταν σε άριστη κατάσταση. Ο ίδιος μάλιστα είχε κρατήσει τα χαρτιά της εγγύησης, το αρχικό διαφημιστικό φυλλάδιο και δύο κουτιά.

Το ρολόι αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους συλλέκτες επειδή είναι από τα πιο σπάνια μοντέλα του Πολ Νιούμαν, και η κατάστασή του είναι άριστη, καθώς δεν φορέθηκε ποτέ και έχει μαζί του όλα τα χαρτιά του.

Huffingtonpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου