Πέθανε το πρόβατο με το βαρύτερο τρίχωμα στον κόσμο [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-22, 14:18:25
Πέθανε το πρόβατο με το βαρύτερο τρίχωμα στον κόσμο [εικόνες]

Πέθανε από φυσικά γεράματα στην Αυστραλία, ο Κρις, ένα πρόβατο Μερίνο που είχε βρεθεί με το βαρύτερο τρίχωμα του κόσμου.

Το ζώο είχε συγκεντρώσει τα φλας και την παγκόσμια προσοχή το 2015 όταν εντοπίστηκε στην άγρια φύση, κουβαλώντας επάνω του μαλλί ηλικίας 6 ετών. Μετά από το κούρεμά του, αφαιρέθηκαν από πάνω του 41,1 κιλά του ακριβού μαλλιού μερίνο, καταρρίπτοντας παγκόσμιο ρεκόρ.Ο Κρις το πρόβατο που έγινε διάσημο χάρη στο πλούσιο μαλλί του

Την Τρίτη, οι φροντιστές του σε μια φάρμα της Νέας Νότιας Ουαλίας είπαν ότι πέθανε από γηρατεία. «Λυπούμαστε πολύ με την απώλεια αυτής της γλυκιάς, σοφής και φιλικής ψυχής» έγραψε η φάρμα Little Oak Sanctuary στον λογαριασμό της στο facebook.

Ο Κρις το πρόβατο με το βαρύτερο τρίχωμα του κόσμου

Πρωτοφανές βάρος για πρόβατο

Ο Κρις, το πρόβατο, ήταν ηλικίας περίπου 10 ετών – μια μέση διάρκεια ζωής για ένα πρόβατο Μερίνο. Είχε κατακτήσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων όταν είχε εντοπιστεί και διασωθεί κοντά στην Καμπέρα πριν από 4 χρόνια.
Τέσσερα άτομα χρειάστηκαν για να τον κουβαλήσουν όταν βρέθηκε, εξαιτίας του βάρους του μαλλιού του

Εκείνη την εποχή, οι ειδικοί σε θέματα διαβίωσης των ζώων είχαν προειδοποιήσει πως το βάρος του μαλλιού του – σχεδόν 5 φορές περισσότερο από το κανονικό – αποτελούσε κίνδυνο για την υγεία του. Λίγο καιρό αργότερα κουρεύτηκε από έναν ειδικό, που δήλωσε πως δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στα 35 χρόνια εργασίας.

Όταν κουρεύτηκε αφαιρέθηκαν από πάνω του 41,1 κιλά μαλλιού

Εκατοντάδες Αυστραλοί είχαν προσφερθεί εθελοντικά να υιοθετήσουν το πρόβατο και το τεράστιο μαλλί του εκτέθηκε στην συνέχεια στο Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=