Πήραν την τρομάρα της ζωής τους – Ράγισε το γυάλινο πάτωμα στον 103ο όροφο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-13, 22:18:42
Πήραν την τρομάρα της ζωής τους – Ράγισε το γυάλινο πάτωμα στον 103ο όροφο

Η θέα από την ταράτσα ενός ουρανοξύστη κόβει την ανάσα. Αλλά όταν το πάτωμα πάνω στο οποίο πατάς είναι γυάλινο και ραγίσει, τότε εκτός από την ανάσα, σου κόβονται και τα πόδια.

Αυτό συνέβη στο γυάλινο πάτωμα στον 103ο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη στο Σικάγο, όταν ξαφνικά ράγισε κάτω από τα πόδια των επισκεπτών το βράδυ της Δευτέρας. Η γυάλινη ζώνη στον ουρανοξύστη Willis Tower, στην οποία οι τουρίστες μπορούν να δουν από ψηλά την πόλη του Σικάγο, ονομάζεται Skydeck. Το πάτωμα είναι φτιαγμένο από πολυστρωματικό γυαλί, το οποίο είναι κατασκευασμένο ώστε να διατηρεί την ακεραιότητά του ακόμη κι όταν ραγίσει. Την Δευτέρα όμως, έσπασε σε «χιλιάδες κομμάτια» σύμφωνα με το WBBM.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Facebook, οι επισκέπτες στον 103ο όροφο του ουρανοξύστη φαίνονται νευρικοί και φοβισμένοι, την ώρα που απομακρύνονται από την γυάλινη ζώνη.

Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του ουρανοξύστη, που ονομαζόταν Tower Sears μέχρι το 2009, δήλωσε ότι κανένα άτομο δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή. Το γυάλινο πάτωμα είναι γνωστό ως Ledge και κατασκευάστηκε το 2009, αφότου οι επικεφαλής του ουρανοξύστη διαπίστωσαν ότι εκατοντάδες ίχνη από δακτυλικά αποτυπώματα και από μέτωπα κεφαλιών, διακρίνονταν στα τζάμια του πύργου κάθε εβδομάδα. Το γυάλινο πάτωμα κατασκευάστηκε για να αντέχει πέντε τόνους, με την ατραξιόν να δίνει στους τουρίστες μια εκπληκτική θέα της πόλης του Σικάγο.

 

Τι είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες

Όσο για το περιστατικό της Δευτέρας, οι τουρίστες έδειξαν τρομαγμένοι. «Υπήρχε μια γυναίκα με δύο παιδιά και ήταν όλοι τους πολύ χλωμοί και φοβισμένοι επειδή ράγισε το πάτωμα» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο WBBM. «Φοβάμαι γενικά τα ύψη, αλλά μόλις το είδα αυτό, είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσω καν» είπε ο Κάρλο Πιντάντο που ήταν επίσης στον ίδιο όροφο εκείνη την ημέρα.

Πάντως, τα γυάλινα πατώματα είναι μια τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, όπως η διάσημη Tower Bridge του Λονδίνου που απέκτησε γυάλινο πάτωμα για να θαυμάζουν οι τουρίστες τον δρόμο από κάτω.

iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=