Τόκιο: Mπέργκερ 800 ευρώ προς τιμήν του νέου αυτοκράτορα. Πασπαλισμένο με χρυσό [εικόνα]

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-01, 12:01:24
Τόκιο: Mπέργκερ 800 ευρώ προς τιμήν του νέου αυτοκράτορα. Πασπαλισμένο με χρυσό [εικόνα]

Εστιατόριο σε ακριβό ξενοδοχείο του Τόκιο προτείνει από σήμερα στο μενού του ένα χάμπουργκερ... αντί 800 ευρώ, προς τιμήν της ενθρόνισης του νέου αυτοκράτορα στις αρχές Μαΐου.

Το έδεσμα, που ζυγίζει τρία κιλά και έχει διάμετρο 25 εκατοστά, περιέχει φουά γκρα, φέτες βοδινού και μαύρη τρούφα μέσα στο στρογγυλό φραντζολάκι που είναι πασπαλισμένο με χρυσό.

«Θέλαμε να τιμήσουμε τον νέο αυτοκράτορα και μια νέα εποχή για την Ιαπωνία», εξηγεί ο σεφ Πάτρικ Σιμάντα, την ώρα που παρασκευάζει το βαρύ πιάτο. Με το πιάτο αυτό ο σεφ επιζητεί μεν τη δημοσιότητα αλλά το θεωρεί επίσης «ευκαιρία να βρεθεί κοντά στις γιαπωνέζικες ρίζες του», όπως δηλώνει ο Αμερικανός με γιαπωνέζικες ρίζες.

Το έδεσμα που ζυγίζει τρία κιλά και έχει διάμετρο 25 εκατοστά, περιέχει φουά γκρα, φέτες βοδινού και μαύρη τρούφα μέσα στο στρογγυλό φραντζολάκι που είναι πασπαλισμένο με χρυσό

Το Golden Giant Burger διατίθεται στην εξωφρενική τιμή των 100.000 γεν, και θα παραμείνει στο μενού έως τα τέλη Ιουνίου.

Η Ιαπωνία απαγόρευε επί μακρόν την κατανάλωση κρέατος, μια απαγόρευση που ήρθη από τον αυτοκράτορα Μεϊτζί το 1872 και, από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, το χάμπουργκερ έχει τη δική του θέση στο αρχιπέλαγος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση αποκάλυψε σήμερα το όνομα της εποχής που θα αρχίσει την 1η Μαΐου: Reiwa, του οποίου δύο ιδεογράμματα συνδυασμένα μεταξύ τους παραπέμπουν στην αρμονία που φέρνει ελπίδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Η ονομασία αυτή θα συνοδεύει τη βασιλεία του Ναρουχίτο που θα διαδεχτεί τον Ακιχίτο, μετά την κατ΄εξαίρεση παραίτησή του από τον θρόνο λόγω της μεγάλης του ηλικίας.


Πηγή:  iefimerida.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=