AROUND THE WEB

Ένας πελώριος Μινώταυρος αλωνίζει στους δρόμους της Τουλούζης

ένας-πελώριος-μινώταυρος-αλωνίζει-στ-830466

Προσφάτως, παρουσίασαν στην Τουλούζη της Γαλλίας την τελευταία δημιουργία τους, έναν μηχανικό Μινώταυρο ύψους 14 μέτρων.

Το ρομπότ έκανε βόλτες στους λαβυρινθώδεις δρόμους της παλιάς πόλης, συνοδεία μιας ύψους σχεδόν 13 μέτρων αράχνης-ρομπότ.

Οι δύο μηχανές παρουσίασαν μια οπερατική ερμηνεία του μύθου της Αριάδνης, της κόρης του Μίνωα που βοήθησε τον Θησέα να κατανικήσει τον Μινώταυρο. Η παραγωγή φέρει το όνομα «Ο Φύλακας του Ναού» και τα όσα διεκτραγωδούνται συνοδεύει ζωντανή μουσική.

Η μηχανική αράχνη κατασκευάστηκε σε διάστημα δύο χρόνων από μία ομάδα 60 ατόμων. Ο μυθικός Μινώταυρος κινείται με ηλεκτροκίνηση αλλά και καύση ορυκτών καυσίμων, και διατρέχει την πόλη με τη βοήθεια 17 χειριστών.

Αν και το βάρος του είναι γύρω στους 4,6 τόνους, η κίνησή του ανάμεσα στα κτίρια του ιστορικού κέντρου είναι ρευστή και αρκετά ρεαλιστική, και βγάζει καπνό από τα τεράστια ρουθούνια του.

Η περφόρμανς δόθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της αναπροσανατολισμένης ως προς τη χρήση συνοικίας Toulouse Aerospace.

Οι κατασκευές των «La Machine» μετατρέπουν τις πόλεις σε ονειρικούς κόσμους. Έχοντας παρουσιάσει τη δουλειά τους στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Ιαπωνία, την Κίνα και το Καναδά, επόμενοι σταθμοί των καλλιτεχνών-μηχανικών είναι η Νάντη και το Καλέ στη Γαλλία.

«Δουλεύουμε πάντα πάνω στην κίνηση» τονίζει η επικεφαλής μάρκετινγκ αυτής της πρωτότυπης εταιρείας θεάτρου δρόμου Φρεντέτ Λαμπρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου